sömnlös i Helsingborg... ♥

Jag kan inte sova. Som så många gånger förut detta året. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det men jag hoppas att det snart vänder...
Känner väl lite att jag kanske behöver ventliera mina tankar här. Idag har varit en ganska jobbig dag. Tusen tankar på och om pappa. Och vid flera tillfällen har jag tänkt att jag borde ringa honom. Men det går ju inte. Och det känns så sjukt. Jag undrar om det någonsin kommer kännas okej? Jag tror inte det. Och det gör mig lika ledsen varje gång. När man i princip står där med telefonen och sekunden innan man slår numret så kopplar hjärnan att det går ju inte. Hur ska det någonsin kunna kännas okej att känna så? Jag tror inte det går...
Som när jag bestämde mig för att jo, det blir Malta och dykcert och bara allmän semester. Det hade normalt sätt varit pappa som jag ringt till först för att berätta det. Och tomheten och saknaden är helt enorm.

Tårarna bara forsar och jag vet inte ens vad mer jag ska skriva. Fyfan vad jag tycker detta är orättvist. Och alla ni idioter där ute som säger saker i stil med att tiden läker alla sår eller att jag borde tänka på alla de bra stunderna med pappa när jag känner såhär? Ni är så jävla dumma i huvudet. Och i de stunderna som ni säger så så tycker jag verkligen inte om er. Hur fan kan man säga så? De enda som säger så är de som aldrig någonsin varit med om något jobbigt och den största förlusten de någonsin känt är efter ett husdjur. Och tro mig. Det är inte samma sak. Så back off och lägg ner. Om du tvunget ska säga något så säg att du finns där om jag vill prata, eller säg att det suger och är orättvist. Men kom för fan inte och säg hur jag borde känna eller tänka eller att det kommer bli bättre. För du har ingen jävla aning.

Och det är sällan som jag känner det så extremt som jag gör nu. Och i de stunderna som jag känner såhär så låt mig bara känna. Kom inte med en massa peppiga kommentarer... Snälla.

Jag lever lite efter "bit ihop eller bryt ihop" just nu. Och jag kan väl konstatera att detta var ett bryt ihop. Så nu är det bara att bita ihop igen och köra på. Torka tårarna och försöka somna.

Det var mina tankar denna tisdagsnatten klockan halv tre...
Ta hand om er ♥

tankar som representerar mig... vartenda ord är som att någon tog det från mitt hjärta ♥

I've learned that you cannot make someone love you,
all you can do is be someone who can be loved.
The rest is up to them.
I've learned that no matter how much I care,
some people just don't care back.
I've learned that it takes years to build up trust
and only seconds to destroy it.
I've learned that it's not what you have in your life
but who you have in your life that counts.
I've learned that you can get by on charm for about fifteen minutes.
After that, you'd better know something.

I've learned that you shouldn't compare yourself to the best others can do,
but to the best you can do.
I've learned that it's not what happens to people,
it's what they do about it.
I've learned that no matter how thin you slide it,
there are always two sides.
I've learned that you should always leave loved ones with loving words.
It may be the last time you'll see them.
I've learned that you can keep going
long after you think you can't.

I've learned that heroes are the people who do what has to be done
when it needs to be done, regardless of the consequences.
I've learned that there are people who love you dearly,
but just don't know how to show it.
I've learned that sometimes when I'm angry I have the right to be angry,
but that doesn't give me the right to be cruel.
I've learned that true friendship continues to grow even over the longest distance.
Same goes for true love.
I've learned that just because someone doesn't love you the way you want them to
doesn't mean they don't love you with all they have.

I've learned that no matter how good a friend is, they're going to hurt you every once in a while
and you must forgive them for that.
I've learned that it isn't always enough to be forgiven by others.
Sometimes you have to learn to forgive yourself.
I've learned that no matter how bad your heart is broken,
the world doesn't stop for your grief.
I've learned that our background and circumstances may have influenced who we are,
but we are responsible for who we become.
I've learned that just because two people argue, it doesn't mean they don't love each other.
And just because they don't argue, it doesn't mean they do.

I've learned that sometimes you have to put the individual
ahead of their actions.
I've learned that two people can look at the exact same thing
and see something totally different.
I've learned that no matter the consequences,
those who are honest with themselves go farther in life.
I've learned that your life can be changed in a matter of hours
by people who don't even know you.
I've learned that even when you think you have no more to give,
when a friend cries out to you,
you will find the strength to help.

I've learned that writing, as well as talking,
can ease emotional pains.
I've learned that the people you care most about in life
are taken from you too soon.
I've learned that it's hard to determine where to draw the line between being nice
and not hurting people's feelings and standing up for what you believe.
I've learned to love
and be loved.
I've learned...

renar själen? ♥

Detox är nog ändå inget för mig. Men hoppade i alla fall fikat idag... Bara kaffe (vilket i och för sig är strängt förbjudet under en detox) och det kan man ju nästan inte leva utan :) Men på det igen imorgon. Utan tvekan. Här ska kropp och själ renas. Det ska ju tydligen vara så bra för en. Jag tror jag behöver allt som kan vara bra för en. Speciellt för själen...Idag har jag myst med världens finaste barn. Filip, Thea och lilla lilla Linnea. Mysigt! Det blev fika hos Stina och Ida kom med sina barn Filip, snart 4 år, och Linnea, snart tre veckor, och Maja kom med sin dotter Thea som snart är 19 månader. Så himla mycket barn och skratt och mys. Helt underbart. Linnea är bedårande och så himla liten. Sov i min famn hur länge som helst och när hon inte sov så låg hon bara där och tittade. Underbart. Och Filip och Thea lekte och hoppade och busade. Och slog sig lite också tyvärr men det går oftast över lika fort som det händer. En fantastisk eftermiddag helt enkelt :)
Tro nu inte att jag gått och blivit helt bebistokig för så är det inte riktigt, visst jag vill ha barn - någon dag. Men först vill jag bli klar med min utbildning som kommer ta ungefär två är till och sen vill jag gärna ha ett jobb. Ett riktigt jobb. Och bo på ett ställe som man kan ha barn på, min lilla etta klassas väl knappast som optimalt när det gäller det? Och framförallt kanske man ska ha träffat något man vill ha barn med? Eller det kanske jag redan gjort om jag ska vara ärlig. Utan att skrämma livet ur någon... Och kalla mig gammalmodig men jag skulle väldigt gärna vilja vara gift innan jag skaffar barn. Så det är säkerligen en bit kvar. Och tills dess njuter jag av alla andras fina barn ;)
Och på tal om att gifta sig så är det något som präglat hela den senaste veckan för min del. Bröllop och att gifta sig. Det började redan förra helgen med Jennie och sen har det fortsatt. Ganska kul faktiskt. Men mer om det en annnan gång :)

Nu ska jag kolla klart på "How to lose a guy in 10 days" och sen kallar sängen. Nästsista natten på landet och sen återvänder jag till stan igen. Ska både bli skönt och lite tråkigt. Jag trivs ganska bra här ute även om jag stundtals tycker det känns lite ensligt. Och så har jag saknat min fina mamma och min fina bror. Jättemkt. Så mamma ska få världens största kram imorgon när hon kommer hem ♥

Ta hand om er och varandra! ♥

mys med mina fina tjejer ♥

Snart kommer finaste Sara och finaste Bibbi hit. De ska hålla mig sällskap här ute på landet. Mys ska det bli. Det blir pizzeria mat, läsk, chips och film. Detta behöver jag känner jag och är därför pepp som aldrig förr. Eller alltså pepp är jag inte, jag är galet trött över att inte ha kunnat sova ordentligt på över en vecka, men jag ser fram emot att de snart är här för att mysa lite :)

Har skrivit tenta idag i fyra timmar och jag tror att den gick ganska bra, håll tummarna för mig för jag behöver något som går bra nu känner jag.
Hungrig som djur är jag också.Hoppas ni får en fin kväll, det tänker jag ha.
Ta hand om er

tentaplugg, sömnbrist och bra musik ♥

Hej världen. Ungefär. Det känns lite så idag, som att jag varit instängd i min egen bubbla och behöver få en ny syn på världen. En ny input :P Så som det blir när man råpluggar inför en tenta och inte har tid att ta in något annat i hjärnan. Fast det är kanske inte helt sant. Idag har jag lyssnat på en del bra musik, pratat med Sara, Mamma, mormor och Emilia. Sköna små break från plugget. Och så har jag kollat på How I met your mother. En av världens kanske bästa serier om ni frågar mig. Söndagskvällarna är bäst, två nya avsnitt av senaste säsongen.
Och nu tänkte jag försöka sova. Om det inte går så pluggar jag en stund till. Har haft så otroligt svårt att sova hela veckan och jag förstår inte varför. Försöker göra allt jag kan för att komma till ro men inget tycks fungera.
Håll tummarna för mig inatt :)

Och här kommer kvällens kanske bästa låt tycker jag. Videon är lite småsöt, men jag tycker framförallt att låten är bra. Och i ärlighetens namn tycker jag nog att videon är lite töntig. Men avgör själva.Ta hand om er och varandra!

städat ut julen ♥

Nu är julen officiellt utstädad från min lägenhet. Det känns både skönt och lite tråkigt. Julen är ju så himla mysig. Även om den varit väldigt märklig 2011... Jobbig och konstig. Hoppas på att nästa jul ska kännas lite bättre.
Men nu längtar jag helt plöstsligt efter vår, ljusare tider och värme. Hur känner ni? Jag röstar för tokmycket snö - säg fyra dm eller vår. Vi får väl se om det blir någon snö och om inte så hoppas jag att sommaren kommer tidigt :)

Nu ska jag dricka upp mitt varma citronvatten (japp, jag gör vad som helst för att slippa bli krasslig just nu) och packa ihop plugget för idag. Sängen ser inbjudande ut och jag känner mig halvtrött. Imorgon tänkte jag vara på maxi när de öppnar för att handla inför fredag kväll. Sen ska resten av dagen spenderas nedgrävd i plugg. Yay.. Men wish me luck :)

Ta hand om er och varandra ♥

ett nytt, bättre år. 2012 ♥

Jag har som vana att alltid sammanfatta mitt år. En form av årskrönika... Och det tänkte jag väl göra i år med. Men eftersom 2011 totalt sög så orkar jag inte riktigt. Så därför lånar jag fina Lisas frågor och svar för att få någon ordning på det hela. Jag minns att jag förra året vid denna tidpunkt inte heller orkade. Pga allt skit som hänt... I år är det ännu värre. Men jag försöker se något bra i allt. Eller det finns fan inget bra, men jag försöker se framåt.
2012 ska bli ett bra år. Mitt år. Vårt år. Det bästa året det kan vara.Gjorde du något detta år som du aldrig gjort förut?
Jag gick på min pappas begravning. Och tro mig det är inget man vill ha varit med om när man är 23 år gammal. Och inget jag gjort förut. Eller kommer göra om igen. Fy fan vad det suger... Hela grejen :'(
Om jag ska fundera på något bra som jag gjort som jag aldrig förr gjort så skulle jag väl vilja skriva mitt engargemang i Ung Cancer.

Höll du något av dina nyårslöften?
De sprack allihop. Det enda jag ville var att alla skulle få må bra och att allt skulle gå vägen...

Blev någon av dina vänner föräldrar i år?
Ja :) Ida och Robin fick sin lilla dotter på julafton, Stella föddes i mars och Ida kom i november. Bara en massa söta flickor i år :)

Dog någon som stod dig nära?
Mm pappa, Ann och mina kusiners mormor... :'(

Vilka länder besökte du?
USA, Danmark. Något mer kommer jag inte på?

Är det något du saknade detta år som du vill ha 2012?
Jag vill ha min pappa tillbaka. Men det går ju inte. Så jag försöker vara positiv och tänka att livet, så som det är nu, kommer bli bra.  

Vilket datum från 2011 kommer du alltid minnas?
20 april. Jävla cancer. Jävla intensivvården i Lund. Jävla död. Jävla påsk. Jävla påskliljor.
Fy fan vad jag saknar dig. Pappa ♥
Och USA 3-18 november. Pappa var med oss hela tiden, det är jag övertygad om. Och USA var fantastiskt.

Vad var din största framgång 2011?
Jag har ingen aning. Men jag är tacksam för alla fina människor som finns runt mig. Och att jag på något sätt mitt uppe i allt det hemska insett att man orkar sig igenom det mesta... Hur konstigt det än känns och är.

Största misstaget?
Jag vet inte men jag tänker ofta på att jag valde att inte vara inne på rummet när pappa tog sina sista andetag. Kanske var det ett misstag? Kanske var det bra? Jag har ingen aning. Men ibland känner jag att jag ångrar mig. Att jag skulle viljat vara där inne med mamma och pappa. Men samtidigt så tänker jag hur i hela helvete skulle jag orka se det där sista andetaget utan att få panik? Jag är så kluven...
Ett annat "misstag" är väl att jag inte riktigt orkade med skolan så som jag vill då i våras när detta hände. Och det får jag betala för nu. Men och andra sidan har jag ingen aning om hur jag skulle gjort om jag inte gjort som jag gjorde och lämnade vissa saker pga sorgen och ilskan och stressen och allt...

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har absolut inget att klaga på. Skadade mig när jag trillade i trappan. Men det är ju ingenting. Det finns många som har det så mkt värre. #fuckcancer

Bästa köpet?
Julklapparna. Jag älskar att göra andra glada och jag är väldigt duktig på att köpa presenter och julklappar till folk. Är påhittig och gillar att lägga tanke och kärlek bakom.

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra? Skulle jag tro...
Eller resan till USA.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Flera olika saker. Och det känns så otroligt skönt. Att man kan vara glad trots att man egentligen bara vill skrika och slå och gråta... USA var fantastiskt till exempel.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
Tyvärr kommer jag ta med mig "Lyckliga gatan" och "There you'll be" från pappas begravning. Underbara låtar som nu har en annan betydelse för mig. Men jag kommer också minnas alla låtar i bilen i USA med ett leende på läpparna, alla låtar på datorn på jobb i somras, och Timbuktus version av "Flickan och kråkan".

Var du gladare eller ledsnare detta år än andra?
Extremt mycket ledsnare och totalt förtvivlad.

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Försökt må bra? Man vill inte ens försöka när allt är så nytt och gör så ont. Men förhoppningsvis kommer det en vändning snart.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ingen aning?

Hur tillbringade du julen?
Hos mormor med mammas fina släkt ♥

Blev du kär 2011?
Nej. Du var inte värd det...

Favoritprogram på tv?
Jag kan inte välja bara ett program. Haha. 

Bästa boken du läste i år?
Eat, pray, love.

Största musikaliska upptäckten?
Åh, GLEE :) Jag gillar inte serien så extremt mycket men herre gud vad jag älskar musiken.

Något du önskade dig och fick?
Nej?

Något du önskade dig och inte fick?
En frisk pappa, en pappa som överlevde. Botemedel mot cancer? Fred på jorden?

Finns det något som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Ja.. Allt?

Vad fick dig att må bra?
Alla underbara som finns nära mig ♥

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen. Men nog hade vi allt lite Beiberfever? ;)

Vem saknade du?
Pappa.

Högsta önskan just nu?
Att 2012 blir ett bra år på alla plan.

Har du något nyårslöfte detta nyår?
Se bilden från FB högst upp i detta inlägg.Det var det. Nu ska jag sova. Och drömma och hoppas på att i år blir ett bättre år.
Ta hand om er och varandra ♥