Det är inne att vara lycklig!

Det här är det mest flummiga inlägg jag någonsin gjort på denna blogg. Jag antar att jag tänker för mycket..
Men i efterhand är jag nog glad att jag skrev det. För jag behöver något som reder ut allt som händer i min hjärna just nu..Jag har tänkt mycket på det här med att må bra och vara glad. Att vara lycklig.. Och så läste jag i Glamour här om dagen som tog upp ämnet och det fick mig att tänka ännu mera.

"Lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik" är ett citat som inte kan kännas mer inaktuellt än just nu stod det i tidningen. Nähe tänkte jag? Men sen insåg jag att det var lite sant..
Mycket har ju kretsat om att vara snygg och smal och leva precis hur hårt som helst. Party til you drop typ.
"2009 blev året då vi ledsnade på elakt skvaller, gladdes åt varandras framgångar och njöt av livet trots finanskris och klimathot" - so true säger jag då. Eller i alla fall så vill jag tro på det. Jag vill tro att människan är god och låter andra vara glada och lyckas. Samma sak gällande medkänsla.

Jag vill också tro att vi utan hets och måsten väljer att hellre spendera 700 kronor på en spikmatta än 7000 kr på en märkesväska som vi ändå bara tröttnar på. Det gör gott både för kropp och plånbok. Det är trots allt lågkonka. Vem har egentligen råd med nya väskor alls? Inte jag i alla fall. Eller det är inget jag prioriterar. Inte ett dugg.
Och om lycka är att laga god hemlagad mat och gå en långpromenad med en kompis, varför stressar man då för att hämta takeaway för att sen slänga den i sig framför tv:n och senaste dokusåpan? - Generellt menat alltså..

Nej jag blir så trött ibland..
Och det här med att det är inne att vara lycklig.. Tydligen har Kate Moss börjat skratta på en del bilder och vågar visa sina skrattrynkor. Och om Kate Moss skrattar så gör övriga världens också det. Därför är det inne.
- Men hallå? Har det någonsin varit inne att vara olycklig eller? Nej inte i min värld i alla fall.

Och sen har jag tänkt på en sak till. Jag tänker väldigt mycket just nu..
Alla pratar hela tiden om hur man ska unna sig saker. Typ om man försöker gå ner i vikt så ska man få unna sig en chokladbit, för en enda bit är inte dödsstöten för din kropp? Nej så klart det inte är. Eller om du jobbat som en galning och vill unna dig både det ena och det andra i inköpsväg.. Visst, en jacka och en väska kanske inte skadar din budget, men att spendera alla pengar på kläder är ju inte att unna sig. Det är snarare ett missbruk.

Jag tror inte på det här med att unna sig. Inte ett dugg. Det går så lätt överstyr.
Det är ju inte att unna sig något om man gör det varje dag? Varje vecka?
Och nu är jag dessutom sjuk så nu tänker jag inte "bara ta en chokladbit". Jag mår så jävla dåligt då. Eller köpa en extra väska. Jag la av med väskor för längesen.. Jag räknade och kom upp i 64, sen fick det vara stopp.Alltså missförstå mig inte nu. Jag försöker verkligen vara glad. Och lycklig.
Men ibland blir jag bara så trött..

Jag tror att lycka är det lilla. Det där man inte kan sätta fingret på. Det är väl ungefär det jag menar med allt det här. Och ibland önskar jag bara att jag kunde vara mer rädd om mig själv. Ta hand om mig. Och se till att jag känner mig glad och lycklig hela tiden. Det är mitt mål gott folk.

Ta hand om er!

måndagen den 28 september 2009

Idag är det två månader sen jag fyllde år. Det var nice :) Och sommar. Nu är det mest höst och regn..
Det långa inlägget som försvann har jag ingen lust att skriva igen. Egentligen har jag ingen större lust att skriva alls men jag har kommit fram till att blogga är ungefär som terapi. Och det behöver jag. Och så är det billigare än att gå i riktig terapi. Det har jag inte alls råd med..Hur som helst. Det inlägget handlade mest om att jag bara jobbar med killar och att det blir en speciell stämning på jobb tack vare det. Som jag inte vet om jag hatar eller älskar. Men jobbet är helt ok. Just nu ser det ut som att jag kommer jobba till mitten av december. Och det känns bra :) Även om jag inte gör mkt mer än att jobba..

Jag skrev också om hur tacksam jag är över att min Branäs chef Annika ringde mig i förra veckan. Blev verkligen hur glad som helst. Hon är så omtänksam och jag blev glad att hon ville höra hur jag har det och säga att de skulle sakna mig i vinter och så vidare. Så nu är det bestämt att jag kommer och hälsar på, minst en gång :)

Jag skrev också lite om Sthlms resan som vi gjorde för en vecka sen lite drygt. Vi besökte som sagt huvudstaden och det var mkt trevligt :) Resan bestod i en massa bilåkande, shopping, fika med Edina och hennes Martin, grillning, besök på Joels match (SM-final i am. fotboll för seniorer) med mera! :)Och lite om dagen idag då.. I morse när jag vaknade klockan 04.15 så mådde jag inte alls bra. Den vanliga paniksmärtan i magen fanns där. Precis som den fanns där under större delen av helgen. Min första tanke var då att jag aldrig skulle orka jobba idag men jag snoozade och försökte andas lugnt och slappna av. Som vanligt så gick det ingen vidare och efter tredje snoozningen bestämde jag mig för att gå upp och duscha, äta frukost och köra till jobb. Helgen har inte inneburit så mycket sömn och det tar väl ut sin rätt. Bristen på sömn har mest berott på orolighet och illamående och inte något självförvållat festande eller liknande. Men när jag låg där i sängen i morse och helst av allt bara ville dra täcket över huvudet och försöka somna om insåg jag att jag behöver pengarna från jobb och orden "det ser inte bra ut att vara sjuk!" ekade i mitt huvud. Så därför har jag spenderat dagen på jobb. Illamående. Och ont i magen.
Jag är så trött på att inte må bra. Trött på att ha så ont att jag knappt vill röra mig ibland. Och trött på att inte veta vad det är som är fel på mig.

Nej nu ska jag inte gnälla något mer. Men jag tror att jag behöver en förändring. En förändring som gör mig glad psykiskt sett. Så jag kan få vara lycklig och må bra.
Och så vill jag gå och se "Allt för min syster" på bio.

Det var väl dagens tankar.
Ta hand om er!


jag lever!

Jodå, jag lever! Om än lite stressad just nu..
Och till råga på allt så försvann hela mitt inlägg som jag nyss skrev. Och det var ganska långt. SUCK!
Men jag skriver antagligen om det ikväll efter jobb. Eller imorgon :)
Nu måste jag nämligen göra mig iordning, kör till jobb om en timme. För övrigt har jag gjort pannkakor idag - mums. Riktigt gott blev det :) Och annars har jag faktiskt inte gjort mkt.. Kollat lite på turismen och nålat lite på Antons gardin. Målet är att den ska bli klar imorgon så jag kan ta bort symaskinen och allt annat som ockuperar hela köksbordet här..
Och så har jag även tänkt mycket på det ekonomiska.. Emilia frågade mig om jag ville med till London innan jul, och det vill jag ju såklart. Men jag vill flytta och ha råd med möbler ännu mera.. Och samtidigt måste jag redan nu börja spara pengar inför USAresan nästa år. Plus att det blir skidsemester vecka ett.. Så pengarna bara rinner ifrån mig känns det som.. Därför tar jag det ganska vuxna beslutet (om jag får säga det själv..) och säger nej till London i år. Hur trist det än känns..

Nej nu blir det duschen sen jobb 14.45-23.15. Gillar inte när vi jobbar kväll.. Längtar tills måndag när det är dags för dagtid igen :D

Ta hand om er! :)


tredje september 2009

Idag regnar det!
Fruktansvärt mycket.. Perfekt väder för att sitta inne och mysa med tända ljus och... plugg.


Överfyllda stuprännor och mörkgrå himmel utanför fönstret..

Tänkte dra igång med mitt pluggande för dagen nu. Min första uppgift i turismvetenskap ska lämnas in på tisdag. Men jag har väl som mål att förhoppningsvis bli klar imorgon, eller på lördag :)
Och snart drar jobbet igång igen också. Det känns både skönt och lite tråkigt. Skönt för att jag just nu försöker spara varenda krona som går, och jobbigt för att det trots allt tar en massa tid att jobba :P
Men trots det känns det skönt att få komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen :) Tyvärr fick jag ställa in min Karlstadresa, så lite less på jobb är jag väl ändå.. Men det kommer ju fler bra helger då jag kan besöka K-town och Emma, Elionor, Magda och Joel :)

Annars då? Jo jag har minsann blivit erbjuden några lägenheter, på bästa läget i stan om ni frågar mig ;) Alldeles intill Bibbi och lagom avstånd till nästan allt! :D
Men eftersom det var inflytt redan 1:a november på båda lägenheterna så har jag efter lite tänkande bestämt att ett "tack, men nej-tack, inte just nu"-svar var det bästa :) Och tjejen jag pratade med lovade att de ringer senare i höst/vinter när de har något annat som de tror passar mig, så det känns lovande :) Förhoppningsvis blir det en flytt i februari/mars kanske? :)

Nej som sagt, nu blir det pluggish.
Men de omtalade bilderna kommer så småningom, jag lovar.

Ta hand om er! :)