inredning ♥

Jag brukar alltid få en himla massa kommentarer kring hur jag har det här hemma. I princip alla är superbra och jag blir alltid väldigt glad. Uppdaterar småsaker jämt och ständigt och nästa projekt som står på tur är lampor i hallen och sovrummet. Är otroligt sugen på kristallkronor men har nu hittat ett alternativ till hallen som kanske inte är lika ömtåligt som en kristallkrona kan vara. Lampan finns på Ellos och just nu har jag 40% på en valfri vara och 20% på resten av beställningen där. Och det är ju bra ;) Tyvärr ligger leveransen på den här lampan först den 25 maj och det är ju ganska långt fram i tiden. Så får se hur jag gör helt enkelt.


Ellos.se, 499 kronor.

Men tillbaka till alla de kommentarer jag får om min lägenhet - tusen tack till alla er som säger att ni älskar min lägenhet, att den är så fin, att de annars tycker att svart och vitt kan bli tråkigt men här är det fint och så vidare. Oftast får jag nog höra att det är mysigt här och att jag gjort det bästa med de 48 kvadratmeterna som finns här. Och det är kul :)
Och jag kommer fortsätta med att ha det mysigt och fint och allt. Lite förändringar är på gång, bland annat lamporna och som det tidigare inlägget jag gjort om tavlor. I'll keep you updated ;)

Ta hand om er och varandra ♥

en otroligt fin låt ♥

Ni måste kolla in denna låten, speciellt videon för den är underbar tycker jag :)



Det var nog bara det jag ville säga. Missa inte videon :D Uuunderbar.
Nu kallar sängen på mig, lång dag imorgon och höjdpunkten lär väl bli fika med Anna och massage på spa. En annars stressig dag avrundas på bästa sätt även om den också inkluderar en hel del jobb.

Ta hand om er och varandra ♥

jag vill ha ♥

Okej jag vill inte vara tjatig kring saker som jag vill ha.. Som cykeln i ett inlägg längre ner till exempel ;) Men dessa underbara ballerinaskor skulle så otroligt gärna få flytta in i min gaderob. Jag tycker de är väldigt söta. Just denna bild är väl sådär. Och egentligen är väl ballerinor inte supersnygga eller praktiskta, de har ju absolut ingen klack eller uppbyggnad för hålfoten, men dessa med pärlor tycker jag är söta. Om du vill vara en ängel och köpa dem till mig så hittar du dem här. Storlek 39 ♥


Bilden lånade jag från have2have.se.

Något annat som jag verkligen skulle vilja ha just nu är lite nytt på väggarna. Har stora planer på att sälja flera av mina existerande tavlor till förmån för nya. Vi får se hur det blir :) Mitt projekt med "before I die" fotona är i full gång, många bilder är framkallade i rätt format och inramade. Men är långt ifrån klar. Älskar förresten min tavla jag nu fått upp i köket "You can't buy happiness, but you can buy ice cream. And that's kind of the same thing." Slänger nog upp en bild på den imorgon. Gillar den och färgerna starkt.

Tills dess vill jag att ni vilar ögonen på följande:




Bilder från bästa ungcancer.se

Underbara Hanna Wekell är geniet bakom dessa vackra och kloka tavlor. De kostar 120 kronor styck och är i formaten 20x30 och 30x30. Hur fina? Såå fina. Kreativa Hanna, bästa Ung Cancer! De skulle verkligen få hänga på mina väggar. Vad tycker ni? In och köööp med er ♥

Ta hand om er och varandra ♥

ätardag igår ♥

Igår var det både internationella pannkaksdagen och fettisdagen och det innebar ju en herrans massa pannkakor och semlor. Mums!

Annars har jag inte så mycket att säga just nu faktiskt. Haft en supermysig dag med underbara vänner och en fin kväll med god mat. Tråkigt att det tokregnar just nu. Men jag är fortfarande optimist och tror att våren är på ingång :)



Ack så gott men ack så onyttigt... Tur man körde hårdträning idag och hoppade glassen ;)

Ta hand om er och varandra ♥

jag vill ha... ♥

En ny cykel.
Min blev stulen i höstas. Den 24 oktober för att vara exakt. Och nu när snön försvunnit från gatorna (ja jag är införstådd med risken att den eventuellt kommer komma tillbaka :P) så vill jag bara cykla. En massa. Det är ju så härligt. Att min brors bil dessutom gått sönder och det bidragit till att mamma lånar ut sin bil till honom och jag tänkte låna ut min till mamma - japp jag bor mitt i stan och behöver egentligen inte en bil varje dag så det gör jag med glädje, gör också att jag gärna skulle haft en cykel. Det hade varit nice tycker jag. Och jag saknar min gamla goa cykel. Så skön att cykla på och precis lagom till mig på alla sätt :) Dessutom hade jag nyligen bytt slangar och kedja så det sved lite extra att den försvann när jag nyligen lagt 1500 kronor på den och fick ut 1000 på försäkringen när självrisken var dragen. Men what to do.
Ingen som har en extra cykel över att sälja till mig? Gärna billigt? :)
Men om jag får drömma lite så skulle jag inte tacka nej till någon av följande cyklar:



Beachcruiser :)

Det var allt för ikväll. Eller ja natt. Nu ska jag försöka sova. Igen. Trots världens mest ömma panna och allmänt snurrig. Men sånt är livet.

Ta hand om er och varandra ♥

alla ♥ dag-tips

Imorgon är det alla hjärtans dag. En av årets mysigaste dagar för somliga och en av årets värsta och jobbigaste dag för vissa.
För min del då? Jag vet inte riktigt, jag tycker att tanken med dagen är fin och romantisk, men jag känner också att det ibland säkert är överskattat och inte alls blir som man vill. Ungefär som nyår ofta kan bli...
Men morgondagen kommer i alla fall inte spenderas ensam och det är ju bra och kul :) Och dessutom vill man väl gärna få en liten present eller två, inte sant? Därför kommer mina tips här:





Allt här ovanför kommer från
bluebox.se och ja, det är lite sent att lägga en beställning där idag inför imorgon men jag har tyvärr inte haft tid att skriva detta inlägget tidigare än idag... Men tips på vad som skulle kunna vara kul i alla fall :) Tänk att vakna till frukost på sängen och en present i form av checkar som du kan använda för att få en tjänst av din älskling när du vill. Följt av vackert kylskåpspoesi på kylen och en härlig massage med nya "I ♥ U"-massageoljor på kvällen? Världens bästa alla hjärtans dag skulle jag tycka. Boken på den översta bilden är också väldigt fin men den tar lång tid att fixa i ordning (tro mig, jag har gjort liknande till både mamma och pappa och jag satt och klippte och klistrade i evigheter - men otroligt fint blev det till slut!)


Ytterliggare en massageolja, denna från accessora.se för mysig alla hjärtans dag massage :)



Ett presentkort eller en heldag/weekend på spa är en fantastisk present att ge till sin älskade på alla hjärtans dag tycker jag. Jag skulle bli otroligt glad för en sådan present för spa är något bland det bästa jag vet :) Hot stone massage testade jag i höstas på Stilla Rum Spa och det var underbart. Men även vanlig massage, ansiktsmasker, bodyscrub, fotmassage eller olika former av kurbad är fantastiskt tycker jag. Bilderna lånade jag från axelsons.se och tuscany-villas.it.



Blommor. Vem älskar inte en vacker bukett? Inte för att jag tycker att man bara behöver ge blommor vid alla hjärtans dag eller födelsedagar och så vidare. Jag tycker att man kan ge blommor ofta! Och jag köper gärna med mig blommor hem till mig själv en fredag för att ha att njuta av under helgen. Mysigt tycker jag. Men en stor bukett på alla hjärtans dag är väl underbart. Kanske med ett fint kort till?

Rosor i all ära, de är underbara, men min favoritblomma såhär års, under sen vinter/vår, är tulpan. Utan tvekan. Sommartid är min favoritblomma solros och under resten av året älskar jag röda rosor. Men det handlar ju såklart om tycke och smak. Det viktigaste kanske är att man visar att man känner den man ger blomman så pass bra att man väljer deras favorit?

Det var mina tips inför morgondagen. Själv har jag idag postat iväg några alla hjärtans dag kort för att glädja nära och kära. En fin tradition tycker jag :)

Gällande det jag skrev om blommor och att man köper "rätt" blomma till rätt person är otroligt viktigt tror jag. Så tänk på det inför morgondagen :) Jag brukar alltid skämta om att om någon köper liljor eller påskliljor (ja alla liljor egentligen...) till mig så är det slut. That's it! Jag kopplar bara liljor med död och begravning. Och påskliljor med min pappas bortgång så det går bort. Totalt. Inte ens pingstliljor är okej. Men sen har jag en vän som jag vet älskar liljor - de är hennes favoritblomma. Speciellt de stora (och egentligen väldigt vackra) vita/rosa liljorna på lång tunn stjälk. Och ja, de är fina. Men jag skulle aldrig ha sådana blommor i mitt hem. Inte ens i min trädgård tror jag... :S Men det är ju olika från person till person.

Nu ska jag inte älta sönder detta mer. Ser fram emot morgondagen :) En mysig middag och kanske en blomma. Så får det bli. Perfekt alla hjärtans dag :)

Ta hand om er och njut av dagen imorgon ♥

sittandes i en soffa... ♥

Åtta vänner, en soffa. En himla massa vin och cola och godis och chips. Många skratt och extremt mycket prat. Om kanske allt mellan himmel och jord men det som fastnade mest måste varit firmafest, fylla, otrohet. Är det så det funkar? Tydligen i vissa fall. Jag har varit ung och dum, det är jag den första att skriva under på. Men om du är förälder till fyra barn, gift och över 30. Är det verkligen samma sak..?

I mitt huvud ekar följande...

Jag kan inte prata med dig när du tittar bort.
Snälla ge mig två sekunder innan du ger upp.
Kan vi inte vara nära bara en minut?
Är det nu, nu som det tar slut?
Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå.
Å jag vill hinna säga allting innan jag ska gå.
Älskling, vänta, får jag bara sitta bredvid dig?
Det var han som ville kyssa mig....



Nog om djupa tankar. Nu peppas det inför Super Bowl. ÄNTLIGEN! Årets höjdpunkt ;)
Jag skiter fullständigt i vem som vinner men om Giants chockar och vinner som de gjorde 2008 så är det väl en match som man kan se fram emot. Då var ju Patirots förhandstippade. Vi får se hur det slutar i år. Mitt älskade Raiders går det sådär för, så jag bryr mig inte värst mycket om kvällens resultat. Trots detta måste man se matchen tycker jag. Tänkt att nästan 200 miljoner människor ser den exakt samtidigt som du? Det är ganska många... :) Och innerst inne hoppas jag på att Giants vinner trots allt. Även om jag egentligen inte bryr mig. Haha. Hoppas på en bra match framförallt.
Jag tycker dock att det är grymt synd att vi inte får se reklamen som visas i USA. En sekund reklamtid kostar i år 850 000 svenska kronor och en 30 sekunders lång reklamsnutt sägs ha kostat 3,5 miljoner dollar. Helt galet!
Nu peppar jag vidare, hoppas ni också sitter bänkade inatt! :)







Och lite stolt är man ändå när världens bästa Anton och David (lillebror och kusin) intervjuas för tvrepotage av 24HD angående lagen i final. Nästan som expertkommentatorer ;) Ganska nice.

Ta hand om er och varandra ♥


var? ♥

Som en liten fortsättning på mitt förra inlägg, adrenaline junkie, om att inte vara rädd och göra precis det man vill. Kolla in denna filmen. Hur underbar är inte Matt med sitt dansande? Och alla dessa platser han besökt :) Man blir inspirerad. Och imponerad. Men allt är möjligt om man bara vill. Lova mig att du kollar på hela. Det är filmen värd!



Ta hand om er och varandra! ♥

allt för min syster... ♥

"Extraordinary things are always hiding in places people never think to look"...
Tog en paus i tentaplugget, kollade allt för min syster en stund, tänkte fuckingjävlaskitcancer säkert hundra gånger, grät och grät och grät och torkade tårarna. Jag fattar inte varför men på något sätt orkar man. Även om ingenting någonsin kommer vara som det alltid varit så orkar man... ♥

Det var bara det jag ville säga ikväll. Nu ska jag sova.
Tentaplugg tar på krafterna.

Ta hand om er och varandra ♥

adrenaline junkie ♥

Den senaste tiden har jag insett en sak... Jag är inte ett dugg rädd för att dö. Jag tänker att då får jag i alla fall vara med pappa. Samtidigt är jag livrädd för att andra människor ska dö. Eller för vad det skulle göra för de som finns kvar om jag dör. Jag vet att allt detta säkert låter extremt. Och jag menar inte att jag vill dö. Inte på något sätt. Men jag menar att om det blir så, så blir det så. Och då är det väl meningen att det ska vara så? På ett sätt tycker jag det är bra med att leva så. Utan rädsla. Det ger en massa adrenalin, och det får en att våga så otroligt mycket mer, att söka efter den där känslan av att man verkligen lever. Som att till exempel släppa allt och falla för någon, bli totalt förälskad. Eller våga lära sig nya saker, göra något man aldrig gjort förr. Man vågar ta steget och hoppa fallskärm eller simma bland hajar. Man lever lite med inställningen att det blir som det blir. Med en förhoppning om att det ska gå bra såklart.

Det finns så otroligt mycket jag vill göra och se och uppleva innan den dagen då jag ska dö kommer. Och jag menar att vara utan rädslan för att dö gör att man vågar och tar för sig. Och jag ser inte vad det är för mening att slösa bort en enda dag innan jag påbörjar resan mot målet att göra allt jag drömmer om? Därför börjar jag nu. Eller nej, jag har redan börjat. För längesen. Jag har gjort så himla mycket redan, kanske mer än vad många gör på en hel livstid. Men varför nöja sig och sluta? Jag är långt ifrån klar. Här näst väntar både små och stora grejor. Att äntligen ta dykcert i sommar och lära mig surfa är en av de stora, de små handlar om att jag varje vecka träffar nya helt fantastiska människor som inspirerar mig oändligt mycket. Att få vara med min älskade familj och mina fina vänner varje dag är ett äventyr och en dröm i sig.

Mer om dessa tankar en annan dag. Här är ett helt gäng bilder jag samlat ihop som illustrerar mina känslor. Snart pryder de dessutom min tvrumsvägg. Underbara drömmar och mål ♥































Och så otroligt mycket mera. Listan är lång. Fast det är väl mer som en mental lista än en riktig, fysisk. Adrenaline junkie... Mm kanske. En del viktiga stora saker på listan är redan avbockade. Framförallt handlar det väl om att göra sådant man vill och brinner för.

Det var allt för idag.
Ta hand om er och varandra ♥