elins 2008

Nyårsafton idag och då borde man väl sammanställa det gångna året..?
Det är svårt, man har varit med om så extremt mycket..
Men jag gör ett försök..

2008 var året då Elin:
- inte hade angett ett enda nyårslöfte och slapp en massa ångest och tvång
- var på sin kanske 17:e skidsemester. Kläppen, givetvis.
- jobbade på Hotel Maria, och sa upp sig därifrån
- flyttade hem (igen..)
- besökte Hurghada, Egypten och blev erbjuden jobb för Apollo
- tog examen och blev auktoriserad guide och reseledare. Examen firades med grillning på Gröningen, ett perfekt avslut på ett hårt pluggår ;P
- 's lillebror blev myndig, skaffade körkort och köpte bil - världens stoltaste storasyster? :)
- grät en liten tår när kusinen tog studenten, ville så gärna vara med om det all over again..
- besökte Lissabon med Stina
- jobbade på Findus och tycktes inte riktigt kunna ta sig därifrån..
- såg mycket amerikansk fotboll, både live och NFL på tv. Söndagskvällarna blev som en tradition kan man väl säga.
- fyllde 20 år och hade sitt sista (?) barnkalas
- firade 15 års jubileum med Sara - ringar byttes och ett fotoalbum som dokumenterade alla åren gjordes :)
- blev, trots en massa förnekande och hopp om att det inte var sant, kär.. men insåg att det inte gjorde något, det kan ju vara rätt skönt ibland det också
- fick erbjudande om att jobba i Branäs och sa upp sig från Findus, efter många om och men..
- firade jul den 22 november med familj, släkt och vänner :) En riktigt minnesvärd kväll. Med en massa underbara julklappar och god mat och härligt sällskap - man kan faktiskt fira jul i november. Eller precis när man vill :)
- fick en helt ny, och skitsnygg, skidutrustning :)
- flyttade hemifrån (igen..) upp till "Norrland" och började jobba som receptionist på en skidanläggning - Branäs :)
- fick besök av världens bästa föräldrar som kom upp till Branäs med mat, kläder och skidutrustning :)
- insåg att det är med receptionist är kul ett tag, kanske två eventuellt tre säsonger, men sen är det lärare som gäller..
- hade ångest över att intagningen till högskolan ska ändras till 2010.. Kanske dags att börja plugga?
- saknade familj och vänner under (den riktiga) julen eftersom den spenderades insnöad i en stuga i Branäs. Första och enda gången som man behöver genomlida Kalle Anka helt själv får vi hoppas..?
- insåg, ännu en gång, att hon har världens bästa familj som är de mest omtänksamma som finns. Tack för alla brev och paket och sms och samtal som ni skickat/ringt sedan jag flyttade.
- insåg att vännerna där hemma betyder otroligt mycket. Ni är saknade ska ni veta.
- funderade läänge på ett evetuellt nyårslöfte inför 2009, men har än så länge inte kommit fram till något vettigt..?
- och säkert tusentals andra saker som är värda att nämna men som jag inte kommer på just nu..

Det var allt just nu.
Ta hand om er :)

mest bilder..

Idag blir det mest bilder eftersom jag inte direkt orkar skriva något..Eller jo, lite vill jag skriva.. Idag var en riktigt härlig dag :) Var på jobbet, där pratade jag med min chef och vi kom fram till en bra deal gällande mitt schema och jag fick väldigt mycket beröm, så lite stolt är jag faktiskt :) Sen körde jag folk till vårdcentralen, fikade i toppstugan för att fira Denises födelsedag - riktigt mysigt, körde till Syssle och storhandlade mat. Eller rättare sagt så handlade jag en normal mängd mat, men vissa andra (vi nämner inga namn) handlade så mycket att bilen blev sjukt baktung och alla utom jag som körde satt med matkassar i knäet på vägen hem. Väl hemma blev det lite fixande med snökedjor i 20 minusgrader.. Kallt..! Sen var jag hos Emma och Elionor en runda och efter det ringde Frida och bad om att bli hämtad på jobb eftersom hennes bil inte startade.. Sen efter det har jag varit bänkad framför tv:n.. Helt off och frusen.. Det märks att det är minus 22.. Det är kallt. Och det är vi skåningar inte vana vid sägs det. Den sägen är SÅ sann.. :P

Här kommer lite bilder som jag tog idag vid toppstugan.. :)
Bättre utsikt får man leta väl efter, dock är bilderna tagna med mobilen så inte världens bästa kvalitet kanske.. :P
Det var svinkallt och vi fick ta gondolen upp. Denise som är höjdrädd uppskattade inte riktigt det tror jag. Men upp kom vi. Och frusna var vi.. Så då passade det bra med våfflor och varm choklad.. :)



Vi kom upp i lagom tid till solnedgången :)



En del av stugorna på toppen. Man ser bland annat Älgen, Vargen och Björnen. Och det lite längre huset på vänster sida är Ladan, dvs min arbetsplats :P I Ladan finns det reception, livs och restaurang. För er som ville veta. Haha.



SNÖ :D
Härlig bild med lite dis från snökanonerna.. Man kan nästan se bort till Sälenfjället.. Tror jag..




En gul snökanon. Vid Branten. Den backen är inte öppen än. Och det är nästintill förståligt när man ser hur mycket snö det ligger där..

Det var nog allt för ikväll. Bilderna som jag tog inomhus blev inte alls bra, förlåt Denise och Anna. Ni är hur snygga som helst men min mobil är inte så bra om jag ska vara ärlig. Fast de här bilderna som ligger uppe nu blev väl helt ok ändå? :)

Nu blir det nog sängen för min del. Är fortfarande förkyld och borde sova.
Och imorgon är det nyårsafton.. :) Kul, men vad ska man ha på sig? :P Hm.. Alla andra ska ju typ ha klänning eller kjol, men jag har inget sådant här uppe.. Får väl se vad det blir.. Tänkte inte direkt på att jag skulle fira nyår här när jag packade för flytten. Och det får jag ta smällen för nu :P

Och det där med att jag inte skulle skriva så mycket i detta inlägget var nog mest en lögn. Förlåt ;)

Ta hand om er och god natt :)

trött..!

Jag är så sjukt trött.. Sov till 10 idag ungefär. Körde till jobb vid 12 och innan dess fick jag fixa mina snökedjor och så.. Lite segt. Sen jobbade jag till 23.30, det var kaaaos.. Med många a. Jag ska faktiskt prata med min chef angående det.. Är lite trött på att det är såhär.. Men men. Sen skulle jag och Anna hem. Men bilen var helt jobbigt frusen. Vi skrapade rutorna i över en kvart innan vi ens kunde tänka på att sätta oss och köra. Sen körde vi ned för berget och där fick vi skrapa hennes bil också. Då bröts min skrapa av.. Jobbigt. Så nu behöver jag köpa mig en ny sådan..
Nej nu är jag övertrött och ska sova.. Ledig imorgon. Yay..
God natt

dagen

Nu blir det ytterliggare ett inlägg från mig idag.. Nolifer, yeah!
Ska snart duscha och sitter här med en otroligt väldoftande ansiktsmask just nu. Den innehåller citron, jordgubb och passionfruktsblomma. Mmmm..!
Idag har det varit lugnt, jag har mest slappat. Eller nej, jag har faktiskt gjort en hel del. Har städat hela lägenheten; dammtorkat de öppna ytorna, dammsugit, röjt undan, rensat i kylen, tvättat och diskat. Har även hunnit blogga och kolla på tv, och pratat en hel del i telefon.. :P
Med andra ord är jag ganska nöjd med mig själv. Och egentligen är det väl därför jag skriver.. Haha.
En bra ledig dag helt enkelt :)
Har ingen aning om vad som händer ikväll, men hoppas på något kul iaf.

Det var väl allt..
Ha det bra :)

klickat hem..

God morgon gott folk. Eller morgon, det är väl snarare eftermiddag men eftersom jag ännu inte gjort så mkt mer än att ätit frukost, klickat runt lite på nätet och röjt lite här hemma så känns det nästan som morgon..
Eftersom förkylningen inte verkar ge med sig så blir det ingen skidåkning idag :( Jag känner mig själv och min kropp tillräckligt bra för att veta att om jag gett mig ut på ett litet skidäventyr så hade jag blivit sängliggandes i flera dagar eftersom förkylningen med all säkerhet hade skenat iväg då.. Och det vill jag ju inte.. Men jag är ledig på måndag också så då blir det skidåkning för min del :)
Som jag tidigare skrivit så är jag lite less på att man inte kan motionera här uppe, förutom en liten motionsform som kallas skiåkning då förståss, men det kan man ju inte syssla med varje dag, det hinns inte med. Och det här med snöröjning och sandning är väl inget som man direkt prioriterar på vägarna här och därför är det svårt att gå ut att gå. Motionsgå. Det är alldeles för halt för det.. Tyvärr. Det finns en viss mentalitet här som menar att är det inte sandat så sanda själv. Då syftar de väl främst på om man råkar köra fast med bilen.. Men jag känner att om jag skulle ge mig ut och sanda en hel motionsrunda själv så skulle jag inte ens bli halvklar med det innan nästa snöfall kommer och man får börja om. Fast även det hade ju varit en form av motion :P
Aja nog om den värmländska mentaliteten, jag har nu tagit motionerandet i mina egna händer och klickat hem en "Twist Step" maskin från Casall (Stadium) som kommer levereras inom 10 dagar - yay :) Då kan jag börja gå inomhus, me like me like :) Och så slipper jag ju sanda dessutom :P Sen ska jag även börja träna lite, speciellt spinna, på gymmet på jobb. Min plan är att försöka spendera en timme där efter jobb ca tre ggr i veckan. Förhoppningsvis är det någon som hakar på, det är ju lite trist att träna själv.. Sen är inte det gymmet det roligaste stället heller, så jag hoppas på att få lite sällskap där :) Och om min älskade mamma läser detta, jag vet att maskinen jag beställt är något liknande den stepmaskinen du har där hemma, men det får spela mindre roll, jag har ju inte direkt någon nytta av din stepmaskin när jag är här och den är hemma, och om  jag flyttar hem sen igen så är det ju inget fel i att vi har två.. :P
Jag ser denna investering som en liten julklapp till mig själv :)


Twist Step - bilden lånade jag ifrån stadium.se

Nog om träning och sånt, känns som att jag skrivit om det i en evighet nu..
Vi har väldigt vackert väder idag, det får nog bli en lite promenad ner till postlådan sen - väntar ju fortfarande på julkort ;P
Och jag hoppas att alla ni som jag skickat till får era snart, posten är inte så snabb här uppe :P Men de är skickade i alla fall :)
Solen har precis försvunnit ned bakom berget och det är ca -10 grader..
Härligt härligt :)


Utsikten över berget just nu, och min infrusna, snöiga bil.. :P
All snö på träden och granarna försvann ju när det stormade här om dagen.. Lite synd måste jag säga. Det är så fint med snötyngda träd :)


Nu ska jag fixa lite här, blir knäpp av att vi har så mycket grejor framme.. Får väl se om Frida märker någon skillnad när hon kommer hem från jobb sen.. Först en kopp te, sen lite röjning och dusch - det låter väl som en plan det ;P

Ta hand om er :)

julen är över..

Nu är julen över och skönt är väl det. Eller jag vet inte. Har knappt märkt av att det varit jul så.. Men men. Tänkte bara lägga upp några bilder på vår jul här i Branäs. För mig bestod den praktiskt taget av jobb, lite minijulmat och en adventsljusstake. Och en del julklappar, paket, julkort och kalendrar förståss.



Adventsljusstake, julbord och min tallrik med julmat.. :P
Vi hade handlat julskinka, potatisgratäng, ägg med skagen och räkor, köttbullar, prinskorv, rödbetsallad, bröd, ost, julmust och så vidare :)

Det handlar mest om jobb just nu. Och trött är jag. Extremt trött.. Och så är jag lite förkyld. Det gör ju inte saken bättre kanske..  Men tänkte sova nu i alla fall. Ett tag. Sen är jag ledig imorgon så det kanske blir lite skidåkning då :) Om förkylningen tillåter, men det hoppas jag :)

Ta hand om er.

post och paket :)

Igår och idag har jag fått massa post och paket - happy happy :)
Det roligaste när jag och Frida gick till postlådan för att hämta posten var att vi först försökte få Robin att komma upp med den, men han nappade inte.. Men sen när vi väl kom dit så såg vi inte vad det stod på paketen och breven, så vi gick in till Robin och Jonas lampa varpå Frida läser: "Elin Lönn, Elin Lönn och ELIN LÖNN" - ingenting till henne ;P Men sen kom hon fram till att ingen av hennes vänner har hennes adress :P Men jag var nöjd i alla fall ;D
Fick ett paket från mamma, pappa och Anton där det bland annat fanns ett tomtehalsband och en jättefin röd/vit/guld - rutig sjal - me loove :) Sen fanns det även ett annat paket som jag ska öppna imorgon :) Och massa mer, men minns inte allt :P Haha. Dåligt av mig, i know, men kan inte hjälpa det. Är ganska trött..
Jag fick dessutom ett paket från Sara - fullt med godis <3 så att jag inte skulle svälta mig själv stod det ;) Sötunge :)
Sen har jag fått en del julkort med - kul att se att ni tänker på mig där hemma :) Och till er som läser det här men inte skickat något, mja, känn er träffade helt enkelt.. Sometimes you really see peoples true colors..

Nej men glad är jag i alla fall, även om det skriker av brist på julstämning här.. :P Men jag klarar mig :) Vi kommer nog få det mysigt imorgon ändå. Jobbar dock från 08.45-14.15 men hinner precis hem till Kalle :) Och så blir det lite julmat och så, nice nice :)
Jag tror inte att alla mina 15 000 julkort har kommit fram än, men mja, de kanske kommer imorgon eller dagen därpå. Bättre sent än aldrig antar jag, och det är väl tanken som räknas? :P Aja, de är lite sega med post och sånt här i norrland. Vi har ju fortfarande inte fått våra skor till exempel.. Men håll ut, de kommer nog :P

Nej nu vill jag sova. Men först ska jag nog kolla klart på Tila Tequila. Vi är MTV nördar här på gräddhyllan. Frida funderar på att mixtra med boxern så vi bara kan se MTV, men då blir jag inte så glad.. :P


Mamma mailade över en bild på deras fina gran - saknar er där hemma <3
Men, ni har ingen snö ser jag, och det har jag ;D
Bilden är kanske inte världens bästa, men granen ser fin ut iaf :) och stor..
Det var Anton som valde den :D

Önskar er alla en riktigt god jul i alla fall :)
Hoppas er julafton blir mer spännande än min.. :P



storm någon?

Det blåser i Branäsland idag. Storm nästan. Frida var instängd i gondolen i 40 minuter med en vindhastighet på 27 m/sek. Roligare kan man kanske ha.. Hur som helst så har inte jag varit utanför dörren idag, men man hör hur vinden slår mot rutorna. Anledningen till att jag inte är varit ute är 1) jag är ledig, och 2) jag är förkyld och har grymt ont i halsen. Då känns det ganska vettigt att stanna inne. Men snart ska vi till affären, inhandla lite julmat och så. Sen ska väl Frida pumpa sina däck också. De har en viss tendens att läcka.
Idag har jag sovit länge, blivit sms terrad av alla möjliga människor, diskat, tvättat och städat. Sen har jag dessutom hunnit kolla på tv och checka om det finns något vettigt att klicka hem från internet. Och jag hittade nada. Lika bra det kanske. Måste betala räkningar och hyra och så innan jag unnar mig någon julklapp.
Och på tal om jul. Det är zero gånger zero julstämning här. Det är riktigt segt. Alla man pratar med hemifrån planerar julklappar och julfirande och även om jag befinner mig på ett ställe som i princip skriker "christmas on steroids" så har jag ingen som helst julkänsla i kroppen. Kul att fira jul utan nära och kära omkring sig? Nope. Men jag gnäller egentligen inte. Jul är lite överskattat. Och jag firade ju jul innan jag flyttade, så jag är nöjd ändå :)
Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva.. Det var kick off på jobb i fredags. Jag var nykter och körde. Jobbade i lördags så det var väl lika bra. Kul att träffa alla och så. Tog en del bilder men inga blev bra så lägger inte upp dem :P
Jobbade igår också. Det var kaos. Men kul.. :P Sen gick vi upp för en blå/grön backe för att ta gondolen ned till dalen. Det var jobbigt måste jag säga. Men det gav mig massa inspiration till att ta tag i träningen. Men det finns inget att göra åt det.. Man kan inte gå ut och gå här. Det är is och snö överallt.. Men funderar på att beställa hem någon träningsmaskin. Måste verkligen ta tag i mig själv.. :P

Saknar er där hemma. Alla. Speciellt såhär i juletid. Men tiden går fort och snart är det slutet av april och jag är hemma igen :) Och under tiden ska jag ha the time of my life. Så är det bara, och det är jag värd :)

Nu blir det affären med Frida.
Ha en bra dag :)


glömde..!

Jag glömde en sak förut, har lovat Sara att skriva min nya adress här.
Så här kommer den:

Elin Lönn-Nilsson
c/o Hugo Ryen
Persbyheden 10
680 60 Sysslebäck

Där har ni den, om ni ville veta :)
Kram

lite bilder..

Det har hänt massor på senaste tiden. Tänkte bara snabbt skriva vad, annars blir det flera A4 sidor.. Sen ska jag lägga upp en del bilder också :)

- Snökedjan gick sönder och jag fick mecka lite för att få den till att hållas ihop igen. Men det gick. Och den höll.
- Blir galen på en viss person på jobb eftersom hon bara är sååå jobbig. Lätt den värsta människan jag någonsin träffat. Jag behöver verkligen ta djupa andetag och lugna ned mig flera gånger om dagen eftersom hon är så som hon är.. Och jag är inte ensam om att känna så. Men jag är nog den som tycker att det är mest jobbigt.. Tur att man har bra arbetskamrater också som stöttar en ;P
- Nära döden upplevelse när vi skulle upp till toppen i går. Den jobbiga människan körde och såg inget. Vi var extremt nära att flyga ned för både stup och backar. Men vi kom helskinnade därifrån tillslut.
- Kaos igår när vi skulle till affären. Snökedjorna krångla och Frida mecka. Sen fick vår hyresvärd damp på oss eftersom vi frågade om det skulle sandas på vår väg eller inte. Extrem överreaktion. Helt sjukt.
- Har fått mina arbetskläder till jobb - bild längre ner :)
- Idag var jag egentligen ledig men åkte till jobb ändå. Och det var min chef tacksam för, och även arbetskamraterna  eftersom de bara var två stycken. Så jag, Matilda och Johannes drog dit vid elva och jobbade sjukt hårt till halv tre. Och shit vad vi jobbade.. De andra två hade varit kvar till nio ikväll om vi inte kommit. Så är det bara.. :P
- Jag fick paket från min kära morbror och hans fru - så gulligt :) Bild kommer längre ned.
- Lånade ut min bil till Matilda och Anna idag. Det resulterade i att den numera står parkerad nedanför backen eftersom vi tog av snökedjorna. Men innan jag tog av dem så testade jag sätta på de nya, och de var såå mycket lättare. Därför gör det mig inget att jag behöver ta av dem ibland nu :) Men smutsig och blöt blev jag, och kallt var det. Men jag klagar inte - lite smuts och så har man aldrig dött av. Och jag känner mig ganska glad och stolt över att jag klarar mig själv. Även om jag låg ned i slasket och så.. Haha
- Det TÖAR. Så jäädra hemskt är det. Snön är typ som borta. Och det är halt. Shiet så halt det är. Har nästan ramlat på rumpan tre gånger idag.. Usch säger jag bara. Och nu går bilen inte upp för sista backen. För det är så halt.. Men jag är positiv.. :P

Nej nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Men det är en liten uppdatering i alla fall.
Vet inte vad det är med mig idag, är trött och hängig.. Men men, det blir nog bra. Orkar inte skriva mer bara :P


SingStar, Guitarrhero, snack och live musik hos Denise i tisdags :)



Denise och "poolbilen" i snön.



Det är en del snö kvar på toppen trots all tö.. :P



Mitt paket :) Och innehållet :D
Fick Nobless, juleskum (som jag ääälskar :D), glas/flask underlägg och en löjligafamiljen kortlek
- stort tack till Anita och Lars för den gulliga julklappen :D



Här är jag. Övertrött och sleeten. Haha.
Med nya jobbtröjan på. Stickad. Usch vad det sticks..
Men det kommer bli bra ;D
- här är vi optimister :)

Nu ska jag checka tv och sen sova. Kick off imorgon, känns som att man behöver hämta krafter ;P
Sen drar jobbet igång på riktigt på lördag klockan 14 - yay :)
Lite nervöst är det, men gud så kul det ska bli :D

Stort tack för alla fina kommentarer jag får från er, hinner inte med att svara alltid bara.
Men jag tänker på alla er där hemma och jag saknar er <3

God natt och kram!


dagen

Idag är jag seg. Känner mig matt och trött. Inte alls så kul faktiskt. Men man klarar väl sig :P
Det var intensivt på jobb. Vi pausade bara för lunch och då tog vi bara en halvtimme.. Men vi fick ju mycket gjort. Massor faktiskt. Och så fick vi våra arbetströjor. En av dem i alla fall. Kanske lägger upp en bild senare. Vi får se. Fick namnskyltar också. Ett stort rött B på en grå skylt och "Elin" på den - ganska så nice.

Håller på att förbereda mat till mig och Frida. Får se när hon kommer hem. Sen ska jag iväg och träffa arbetskamraterna ikväll. Vi hade det ju som sagt intensivt idag så lite chillande ikväll känns skönt.

Ha en trevlig kväll.
Kram


tack :)

Världens största tack till mamma och pappa för den här helgen :) De absolut bästa föräldrarna som finns <3 Tack för allt. ALLT. Inget nämnt inget glömt som man brukar säga. Men framför allt tack för att ni tog er alla dessa 60 mil för att träffa mig. Det var hur mysigt som helst. Även ett tack till arbetskamraterna för igår kväll, kul med singstar även om vissa tappade rösten och så ;P
Hela helgen har varit jättemysig som sagt, helt perfekt faktiskt :) Jag är så nöjd så :) Var lite ledsamt när mamma och pappa åkte förut, men vi ses i Sälen om tre veckor igen och tiden går fort. Ännu ett TACK - för allt <3
Tyvärr har jag knappt tagit några bilder i helgen, jag vet inte varför, det bara blev så. Men de få jag tog kommer jag nog lägga upp lite senare :)

Just nu tvättar jag lite, och väntar på ett besked från Anna - blir det någon skidåkning idag eller? :P
Senare i eftermiddag kommer Frida - yay, äntligen typ ;D Ska fixa ihop en pizzasallad till ikväll också, gott :)



Och angående något heeelt annat.. Jag vet att jag nog egentligen inte har någon rätt att vara besviken, men jag kan inte hjälpa att det ibland gör lite ont inombords. Och ärligt, oavsett om jag har rätt till det eller inte så är jag besviken. Så är det bara. Tyvärr. För jag hoppades att det inte skulle bli så här.
- Förvirrande? Kanske. Men jag fattar i alla fall. Och det är väl det som räknas..?



Även om jag kanske verkar lite bitter här nu, så är jag inte det. För hur besviken jag än må vara på vissa saker så har denna helgen varit helt perfekt, och det kan inget ändra på :) Ibland måste man bara skriva av sig lite. Så som jag gjorde nu.. :P Även om det kanske inte är logiskt för fem öre.

Ta hand om er :)
Kram

besök! :)

Mamma och pappa är här på besök, mycket trevligt :) Pappa har lagat god mat - fläskfilé med potatisgratäng, mums :) Och så har vi umgåts och pratat hela kvällen. De hade dessutom med sig jättemycket saker och kläder till mig så det har blivit en del uppackning och så. Skönt att få hit lite mer kläder måste jag säga.. Började tröttna på de kläderna jag hade här ;P Och så har jag fått mina skidor och pjäxor - yay :)
Förutom det så hade de med sig en massa mat i form av frusna grönsaker, kyckling och sånt, och massor med konserver - sjukt glad blev jag för sådant är ganska dyrt här uppe måste jag säga..
 Och så hade de köpt en ny lampa till mig, och en hylla till badrummet som kan stå under vasken, och en spegel. Och två förvaringsbackar som är skitsmarta att ha i köket. Och en "ministrykbräda".. :) Det kanske var mer, men jag minns inte. Hur som helst så hade de med sig en MASSA saker, och jag blev skitglad :)
- Helt plötsligt så blev vardagen här uppe liiite lättare ;P Haha :)

Vi är ganska trötta alla tre, vi sov här ett tag förut. Jag på soffan, mamma i fåtöljen och pappa i sängen. Haha, det måste sett roligt ut :P Och så kom Hugo förbi här förut och hälsade, Hugo är min hyresvärd. Och så har jag fått nya grannar. Matilda och Emma tror jag de heter, de kom förbi och hälsade förut - trevligt med lite mer folk här på berget.. :)

Nej men det har varit en bra dag idag :) Och musen är död ;P
Imorgon ska jag visa Syssle och Branäs för mamma och pappa, visa dem vart jag ska jobba och så - det blir säkert en trevlig dag :) Sen ska vi in om hos Evy och Hugo och senare på kvällen så kommer nog Anna och Matilda förbi och sjunger SingStar och så. En nice dag helt enkelt :)

Och på söndag blir det skidor och lucia gudtjänst, sen kommer Frida och då blir det pizza och vin.. :)

Nu ska vi nog snart sova här i stugan, kan inte förstå att jag är så trött :P Vi får väl först kolla klart på Idol, ärligt så hoppas jag att Alice vinner, hon gjort bättre ifrån sig än Kevin ikväll - säger jag som sov mig igenom mer än hälfen av Idol. Haha.

Ta hand om er :)
Kram

frida!

Jag glömde ju helt bort att skriva att min roomie Frida kommer hit på söndag. FÖRLÅT.. :/
Men det gör hon i alla fall, någon gång runt fem på eftermiddagen dyker hon upp :) Då blir det pizza och vin, yay :) Och så ska vi besöka våra snowboards åkande grannar. Haha. Det blir intressant ;P
That was that. Och ja just det, nu har vi beställt skor också, likadana :D
De kommer väl nästa vecka tror vi :)
Checka Fridas blogg för bilder:
http://fridaradmark.blogg.se

Kraaam :)

långhelg :)

Nu är det långhelg för mig här i Branäsland :) Mycket mycket trevligt tycker jag ;D
Det innebär alltså att jag är ledig imorgon, på lördag och på söndag :) Och det händer ganska mycket i helgen - nice nice :) Och eftersom jag redan har sovit massa idag, somnade på soffan efter jobb - i TRE timmar :P, så kommer jag nog vara pigg hela helgen, hoppas jag.
Imorgon eftermiddag/kväll kommer mamma och pappa upp för att hälsa på mig, YAY. Det ska bli kul att träffa dem, saknar alla där hemma emellanåt, speciellt familjen och Sara.. Så det ska bli kul att de kommer förbi för att se hur jag har det och så. Sen tar de dessutom med en del saker som inte fick plats i min bil, mina skidor till exempel :) Ska kanske ut och åka med Anna och Matilda på söndag, så kul! :) Ska bli skönt att träffa mamma och pappa :D
Och så blir det SingStar och lucia gudtjänst här i Dalbykyrka  i helgen också :) Mysigt med lite julstämning i kyrkan tycker jag.
Imorgon blir det även städning, har inte orkat med det ikväll faktiskt, så tar det imorgon på dagen när det är ljust..

Sitter just nu och försöker beställa från hm.com tillsammans med Frida, lite kluddigt är det, men det blir nog bra nu :P
För övrigt så har jag lagat god mat ikväll :P Ganska stolt :) Och så har jag invigt tvättmaskinen :)

Snart ska jag diska och sova. Sova lääänge..
God natt :)
Kram på er



                                                                                                       - babe, jag tycker om dig..

en mus i mitt hus...

Japp, har fått in en mus i lägenheten. Försökte jaga ut den men vet inte hur det gick riktigt.. :P
Skrek och bankade och så, men vet inte var den tog vägen.. Vi får väl se.. :P
Hyresvärden kommer strax och ska fixa en musfälla. Men shit vad äckligt om det fastnar en mus där. En död mus med knäckt nacke. Usch. ÄCKLIGT..
Haha, tänkte inte skriva mer än så faktiskt.. Tror jag :P

Eller jo, det var en otroligt seg dag på jobb idag. Vi säsongsanställda har börjat fatta att vi inte får något gjort om vi inte gör det själva. De är inte så effektiva på det stället.. Och ja. That's it.

Håller tummarna för att musen är borta nu.. :P

Kram på er

off to wooork..

Nu är det dags för mig att köra till jobb. Yay. Haha :P
Anledningen till att jag överhuvudtaget startade datorn är att jag kom på att jag passerade 10 000 mil på bilen igår ;P Haha. Var tvungen att fota det, och nu kommer bilden ;D



Have a nice day :)

ännu en dag i Branäsland..

Ytterligare en dag har averkats i Branäs. Det var en lugn dag, jag var trött.. Det var måndag ju. Segt.. :P
Och inte heller hade jag någon inspiration till att fixa någon mat.. Sånt är det.
Och så har det töat lite.. Men men.

Hoppas på en roligare dag imorgon ;P
Kram på er :)


trött..

Jag är lite trött idag.. Men det var en ganska lugn och rolig dag igår :) Fikade med Anna och Matilda, drack kaffe och åt brownies. Och pratade väldigt mycket.. :P Sen åkte vi ned till dem och gjorde tacos, mycket gott :) Hälften av färsen var älgfärs, helt ärligt så smakade det inget speciellt.. Kött som kött typ.. Haha.
Men det var riktigt kul att träffa arbetskamraterna så igår, man fick veta mycket om dem och vi pratade om typ allt. Gick igenom allas livshistorier :P Haha :)

Idag blir det ännu lugnare, ska gå igenom lite anteckningar från förra veckan, dammsuga och handla. Ikväll ska jag nog baka lussebullar tror jag.. Eftersom jag bara kan köra i 50 med snökedjorna så får jag nog bege mig till affären i riktigt god tid innan de stänger :P

Nu ska jag ut och skotta fram min bil - det snöar ju varje dag här i princip..
Men har hört att det ska regna och bli några plusgrader imorgon, det känns ju mindre kul måste jag säga..
Förhoppningsvis regnar det inte för mycket..

Ha en bra dag :)

just nu..

Det är Sing a long på tv just nu, roligt program tycker jag.. :)
Är trött ikväll. Haha. Illa.. Det blir nog en tidig kväll med andra ord.. :P

Jag och Sara på msn just nu;

- εlιn . säger:

saknardigsomenjäklatokskaduvetahjärtat..!

ىara säger:

detgörjagmeddigmedheltsjuktassåminillasnöängel!

Älskar oss <3

God kväll gott folk :)


heelg :)

Nu är det helg. Skönt :)
Det var en seg dag på jobb idag.. Datorerna funkade inte och allt var rörigt, men har fått mitt personalkort iaf :)
Det blir lite städning för mig nu, känns som att det är läge för det, har ju trots allt bott här i en vecka nu :P
Killarna nedanför åker snowboard idag också. Och spelar musik så att det dunkar i mina väggar. Haha. Rätt högt med andra ord.. De bor ju ändå en 100 meter härifrån.
Fest ikväll? Hoppas på det :)



Nu blir det städ och dusch.
Kram på er :)

snökedjor!

Idag har Thomas (heelt underbar människa!) hjälpt mig att få på mina snökedjor. Nu går bilen upp för berget som en klocka. Vilken skillnad, galet.. :) Är otroligt tacksam, och det tror jag han fattat nu med. Haha. Hoppas det iaf :) Han till och med låg ned i snön för att hjälpa mig och följde dessutom med upp för att se att allt gick bra, såå snällt :D

Utöver det så har jag varit ute och gått med Anna och Matilda efter jobb, gick en runda vid Dalby kyrka, sen började det snöa och det var halt på vägen så efter att alla snubblat gick vi in.. Sen har jag varit på Ica och handlat, mycket trevlig affär :) mysigare och billigare och närmare än Coop :P Var hos tjejerna ett tag och kollade tv, sen hjälpte Thomas mig som sagt. Kom hem, snackade med la familia i telefon - saknar er ibland ska ni veta. Men det känns bättre nu, är glad idag :P Och så gjorde jag tacos, gott som bara den. Fast maten blev kall för Kenny ringde mitt i allt :P snackade med honom lite, mycket trevligt :)
Sen har jag terrat Frida på msn, och besökt Jonas och hans vänner i stugan nedanför. De var ute i trädgården och åkte snowborad. Hoppade och railade och sånt.. Heter det så? :P Hm..

Nej men en bra dag alltså :) Och det var kul på jobb också, lär sig massa nytt hela tiden. Har fått schemat till och med v 4 nu med, jobbar hela julen plus nyårsdagen, just my luck huh? Men skitsamma :) Det blir nice ändå :)
Börjar trivas med snön mer och mer :)



Dalby kyrka. Fin tycker jag :)


Här uppe bor jag. Lååångt upp för denna väg. Som bara blir brantare och brantare..


Här är en liten del av backen. Vi kunde inte gå längre.. Det var alldeles för halt. Så vi vände och gick ned igen.. Och då var det också halt. Vi snubblade. Massor. Haha. Men vi föll aldrig.. Och det var ju bra :)
Anna, Matilda och Thomas bor i huset där nere :)
Men nu kan jag ta mig upp för backen med bilen i alla fall, thanks to snökedjor och Thomas. Yay ;)

God natt :)


trött..

Har inte känt mig så kreativ här idag, och är väldigt trött.. Somnade förut när jag planerat att laga mat och somnade ytterliggare en gång under Grey's Anatomy.. Usch, då är jag trött alltså.. Så nu blir det sängen för min del.
Hoppas på en bättre dag imorgon :)
God natt.

arg!

Är vädligt arg just nu. Arg som fan.
Är riktigt trött på att de inte tar ansvar för att jag ska kunna ta mig upp till lägenheten. Idag var det så illa att de inte ens kom upp själv. Och hur jävla svårt kan det vara att skotta och grusa?! För fan..
Bra att detta händer samma dag som jag varit och handlat också. Skitbra.

Nej jag är riktigt lack just nu. Och har inte bilen hemma, den står några kilometer härifrån. Och så blev jag uppmanad att köpa snökedjor. De kostade 498 kr. 498!! Sjukt dyrt. Sen fick jag inte ens använda dem.. Så istället får jag gå imorgon. Trötta mig alltså..
Kökslampan är inget jämfört med detta..

Blir det inte bättre så vill jag flytta. På allvar. Skrev på kontraktet idag i och för sig, men de håller ju inte sin del av avtalet så varför skulle jag inte kunna bryta det?

Måste äta, kanske blir lugnare av lite mat..

dagen :)

Som jag tidigare skrev så har vi varit runt och kollat på de olika stug- och lägenhetsbyarna idag och lärt oss en massa om olika standarder och sådant. Det var väldigt mycket information och mycket att ta in med samtidigt väldigt kul. Så om ni har planer på att besöka Branäs i vinter - contact me for some inside information ;D Det är nämligen extremt stor skillnad på stuga och stuga, lägenhet och lägenhet. Alltså vi snackar massiv skillnad.. :P
Och gud vad det snöat till och från idag.. Det har säkert kommit 1 och ½ decimeter tror jag :) Härligt härligt!
Nu har jag nyss röjt undan lite här, pratat med min hyresvärd och lite andra personer i telefon, gjort mat och diskat upp det mesta som jag planerat använda. Känns mer tryggt då. Men en del saker här är riktigt slitet. Och halvskabbigt.. Men det kanske bara är jag som är kräsen? Vem vet.. Snackar mest om köksutrustning och sådant nu..
Blir snart knäpp på min kökslampa bara.. Riktigt jobbigt. Den äckligaste och fulaste lysrörslampan jag någonsin varit med om, som dessutom är full med döda flugor.. Och den går inte att släcka utan att man släcker alla lampor+fläkten i köket (de är kopplade till samma strömbrytare) och det går inte heller att plocka ner den eller skruva av lysrören.. Lite jobbigt måste jag säga. Men jag överlever nog :P Störigt om man vill ha lite mysig belysning bara.. Det går inte :P

Bilder från idag kommer här, jag tog dem med mobilen under vår tur runt berget. Lägg märke till de snygga Branäsbilarna och mina snygga arbetskamrater ;)
Och keep in mind att det inte var skottat någonstanns.. Vi gled runt med bilarna, och fyllde skorna med snö..



En  hel massa snö vid Aspen-stugorna :)


Träden och granarna var tunga av all snö :)


Åsa och Emma skottar undan snö på trappan till Aspen 7, för in skulle vi ;P
Johannes, Maria, Malin, Anna och Paulin tittar på :P
(helt ärligt så skrev jag mest ut deras namn eftersom jag behöver öva - haha :P)


Vi står "snällt på led" vid Orren-stugorna..


Sen springer vi rakt ut i djupsnön. Japp, vi jobbar på FrontDesk. Det är vi det.. :P


Gänget på väg till Orrenstugan 47B. Obeservera att det inte var skottat alls.. :P
Åsa och "Bangladesh" gänget offrade sig och trampade upp väg ;D


Maria och Emma glider i snön. Ned mot Branäsbilarna ;P


Tog denna bilden i bilen. Man ser Aspen och Älgen samt skidbron - Sveriges högst belägna träbro. Det ni ;P



Att springa i snön var som sagt lite av vår grej. Här vid Illern-stugorna.. :P

Det blev en del motion idag måste jag säga :P Var genom våt när jag kom hem, är rätt glad över att det finns torkskåp i lägenheten :)
Imorgon ska jag köra till Sysslebäck och handla efter jobb, ska bland annat köpa en ficklampa. Vill kunna gå ut och gå på kvällarna men det är så mörkt så jag måste faktiskt investera i en stor, bra ficklampa :) Sen ska jag ut och gå så ofta jag bara kan, så härlig miljö här ju. Den vill jag inte gå miste om.

Nu blir det film för min del.
Ta hand om er, saknar er där hemma lite faktiskt, men det händer för mycket nytt just nu för att jag ska hinna tänka på det så mycket, vilket känns bra. Men saknar er lite ändå, det ska ni veta <3
Kram


massa snö!

Idag har det snöat mycket här i Branäs. Tror att det fortfarande snöar faktiskt. Och det är verkligen mysigt :) Samtidigt som det är liite läskigt eftersom det är svårt att köra bil :P Men men, det vackra övervinner väl rädslan kanske.. ;P
Vi har varit runt och kollat på ALLA stug- och lägenhetstyper i de olika stugbyarna idag. Kört som galningar runt berget. Mycket trevligt :)
Nu ska jag diska och fixa lite kvällsmat, har knappt ätit idag slog det mig nyss, inget vettigt iaf.. En kycklingfilé typ..
Lägger upp fler bilder senare :)


Bild från toppen idag :)

1 december.

Det slog mig nyss att det är den 1 december, vilket innebär att man ska börja öppna sin adventskalender idag :)
Jag fick en jättefin kalender av mamma och pappa och Anton innan jag flyttade. En "skönhetskalender" :) Bakom dagens lucka fanns ett skimmer puder, verkligen bra :)
Sen har jag dessutom en Simpsons chokladkalender från England, gott med choklad ;D Och nice med en extra 25:e lucka, thanks Dad :)


Den sötaste adventskalendern som finns om du frågar mig :)
Och som dessutom har bra innehåll ;)

Nu ska jag läsa lite om stugbyarna, diska och sova..
God natt :)

vackert :)

Så här vackert är det utanför min dörr och mina fönster just nu.. :)
Gräddhyllan, jadå :)
Vi har verkligen världens utsikt.. :)
Om ni inte fattar vad det är ni tittar på så är det de upplysta nedfaterna i Branäs.. :)





Olika inställningar på kameran :P Haha :)

en bra dag.

Idag har det varit en bra dag :) Jag vaknade i god tid, efter att ha sovit helt ok :) Sängen är liiite kort bara. Haha. Den är ju inbyggd mellan två väggar och jag kan nudda väggen vid fotändan med tårna.. Lite skumt ;P Men helt ok som sagt.
Vid 8-tiden tog jag bilen ned för berget, och det gick förvånadsvärt bra :) Hämtade upp Anna och Matilda och så begav vi oss till jobb. Våra chefer är otroligt trevliga :) Jag har fått veta att jag kommer ha fokus på reception i vinter och ha Jessica som närmsta chef, hon är hur go som helst så det känns väldigt bra :) Men jag kommer även att sälja liftkort och så, men inte ha så mkt fokus på aktivitetsbokning.. Det känns skitbra :)
Vi har visats runt och så, sett allt på framsidan och träffat en massa viktiga personer osv. En lugn dag helt enkelt.
Imorgon blir det stugvisningar och en rundtur på "Toppen" - dvs baksidan.. :)

När jag körde hem från jobb idag så blev det en runda till Sysslebäck, handlade lite och tankade. De har en jättefin Coop Konsum affär där och två olika banker, två bensinstationer, någon pub och pizzeria osv. Det var verkligen mer än jag förväntat mig :) Jag köpte två julstjärnor och tändstickor bland annat. Så nu sitter jag här med tända ljus och vackra blommor - lite julstämning faktiskt :) Här finns dock inga krukor, men jag klarar mig nog utan ;P Får kanske be mamma ta med mina upp till Lucia, känns så onödigt att köpa nya, inte för att det är dyrt, mest lite onödigt..
Har upptäckt att det tyvärr blir mörkt här redan vid 15.30 och det är kolsvart till 16 ungefär, vilket är synd eftersom jag inte har någon gatubelysning här uppe hos mig.. Känns inte jättekul att bege sig ut och gå i snön då.. :P
Och jag vill verkligen ut och gå. Få motion. Kanske ska köpa mig en ficklampa eller något :)

Bilder från idag:

Nere vid torget under vår rundvandring. Massa snökanoner igång :)

En del av mina nya arbetsplats :)
I den här byggnaden finns reception, restaurang, afterski-bar, kontor, skidshop och butik :)


"Sjukstugan" och deras ena scooter ;D


Suddig pga mörkret..
Vår stuga utvändigt. Vår lägenhet är på nedanvåningen och man går in där lampan är tänd.. :)


Suddig pga mörkret..
Vår underbara utsikt :D
GRÄDDHYLLAN IT IS - YES INDEED ;D
Man ser nästan heela skidområdet från vår uteplats. Ja genom fönsterna också för den delen :P


Julmys i lägenheten :)

Nu kollar jag på Extreme Makeover, vilket underbart program alltså.. :)
Nu blir det en kopp glögg och en pepparkaka för att öka på julstämningen ytterligare :)
Kram på er