snabbis..

Yes idag blir det en riktig snabbis. Känner att jag varit kass på att uppdatera alls på flera dagar och idag är jag inte halvstressad..
Dagen idag har bestått i att
- Inte träna, jag hoppade det för min fot bara klabbar.
- Handla, bland annat en liten present till den sköna Stina som ska firas på fredag.
- Handla mat också, bland annat Bregott ekologisk. Det känns ju bra :D Nyttigt med ekologiskt. Men så jäkla ful förpackning. Orange. Vilken miss. Matchar absolut ingenting. Så det var en liten miss. Men egentligen köper jag den blå paketen. Men den fanns inte alls. Och grön fanns bara i stor. Och extrasaltat (jag har glömt vilken färg den har..) är överdrivet salt. Så ekologiskt it is! (Kolla bilden nedan - inte snyggt ;P Dagens i-lands problem..)
- Fix inför kvällens middag. Massa matlagning och sånt där.
- Och nu väntan inför kvällens middag när några helt underbara människor entrar min (snart) nystädade lägenhet.
Underbart :D

Dags att lägga på ett kol helt enkelt. Klockan sju ringer porttelefonen. YAY :)
Okej, detta inlägget blev onödigt och flum. Men skit i det.

Ta hand om er 



(bilden kommer från mediabanken.se)

here without you..

Tittar lite på en dokumentär om Jade, den brittiska dokusåpastjärnan som fick mycket uppmärksamhet i samband med att hon fick cancer, men även innan dess var hon känd tack vara Big Brother bland annat. Det var mycket debatter kring hur hon valde att bete sig i sin sjukdom, eftersom folk tyckte att hon gjorde dumma saker för att få pengar. Tyvärr dog Jade. Och jag måste säga att jag håller inte alls med om att det var dåliga saker hon gjorde. Tack vare allt det hon gjorde så har hennes två söner idag en bra framtid, hon fick så mycket pengar för sin reality show och sina foto så de kommer båda kunna leva ett bra liv gällande det ekonomiska. Men de kommer vara utan sin mamma, och det är sjukt tragiskt och ledsamt.
Det gör ont i mig över att tänka på det..

Här om dagen hörde jag "Here without you" med 3 Doors Down. Min fina fina lillebror vet vad denna låten betyder för mig. Och att jag sedan många år inte kan sluta lyssna på den mitt uppe i. Det är precis som att jag inte kan stänga av bilen om den är på radion när jag kör eller slå över till en ny kanal om den låten är på tv. Kan inte stänga av radion. Som en drog.. Det är en väldigt konstig känsla. Men den är så stark. Och jag förstår precis varför jag känner så. Här om dagen när låten spelades frågade Anton hur längesen det var nu. Efter en stund kom vi fram till att det var sju år sedan. Sju år, fyra månader och elva dagar...  Tiden går så snabbt... Jocke

Jag vet inte varför men vissa dagar tänker man för mycket. Jag gör det i alla fall. Är så trött på sjukdomar och tråkigheter och det sista man behöver då är väl att gamla saker grävs upp och gör det ännu värre. Därför kommer jag aldrig aldrig aaldrig köpa en cd med "Here without you", eller ens ha den låten på Spotify... Livet är tillräckligt svårt som det är. Men samtidigt inbillar jag mig att det kan vara en form av terapi? Jag vet inte. Men jag har i alla fall lärt mig att det är okej att tycka att livet är orättvist och förjävligt. Det är okej att vara ledsen och arg. Ibland behöver man gråta helt enkelt...


 


27 dresses

Det absolut bästa i heeela filmen är just nu :D Alltså när Katherine Heigl visar upp alla de 27 klänningarna för James Marsden. I'M IN LOVE. Så charmig film och den absolut bästa scenen i hela filmen är just denna. Utan några som helst tveksamheter.. Egentligen är filmen lite halvt tragisk, men jag gillar den :) Men just därför ska jag nu forsätta med plugget. Men jag måste säga att jag gillar TV11 :D Massa bra filmer och serier och allt. Och en del konstiga också.. Men jag saknar MTV, fattar inte varför vi stackare som bor i hyreslägenhet nu helt plötsligt ska behöva betala för att få se Jersey Shore? ;P
Ska nog ringa min favorit bror och fråga om den där hemsidan som visar serier gratis och be till Gud att Jersey Shore finns där ;)
Haha eller inte.. Plugg it is.

Ta hand om er

jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en långpromenad..


should I give up or should I just keep chasing pavements..

ÅH.
Jag vill klä upp mig och gå på fin middag eller ha en helkväll på stan.. :) High heels och svart klänning.
Men ikväll får jag nöja mig med middag hos David och Åsa ;) Haha nej jag ska givetvis "klä upp" mig för det också, och dessutom kommer middagen vara hur fin som helst tror jag. Förra gången var det jättetrevligt och väldigt gott. Och så får jag träffa min lilla Kicki också :D


Klicka på bilden :)
Kläderna kommer från bubbleroom.se och polyvore.com - me loove.

Ta hand om er



Update..
Haha tråkigt läge att texten till bilden här ovan inte syns alls även om man klickar upp den :/
Men det står i alla fall "Back in the days with edge" och undertill står det "Birgitte Bardot"
Så är det med det. Vacker är hon!


då väntar vi i 20 år då?

Klicka på den lilla gula bilden här nedan :)
Om 20 år får jag hämta min hälsning från AMF, yay.




Förövrigt lyssnar jag på Winnerbäck.


Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
Vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
Jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut



Jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
Som jag varit med
förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns




Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd
det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen
men mycket vill ha mera



Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick
om du var på väg hit, eller härifrån
Det tysta ekot är av ett slag för sig
det kommer ensamt, om det är nåt att ha
Vad du än gör ta inga råd från mig
jag vet, de fungerar inge bra



Vi ramlar runt på alla ställen som var öppna den natten
vi var konstnärer och dom bästa i sitt slag
Vi skulle ta oss långt, vi två
hon sa "en dag står vi över februari, du och jag"
Natten var så kall, vi höll hårt om varann
nu stänger dom i Stockholm o människorna försvann
Men vi, vi hade lusten i behåll
ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma


Så var det med det.
Och gissa vad?
Winnerbäck kommer vara precis lika jävla bra om 20 år som han är idag :) Det säger jag, och då är det så ;)

God natt världen!
Ta hand om er


haha skulle det vara jag? ;)

Gjorde nyss ett test på ICA.se som fick ett ganska skrattretande resultat. Även om det faktiskt var lite småkul och en eller två saker kanske stämde ;P



Dock inser jag att texten är väldigt liten här, så här kommer den i läsbar storlek :)


Dricker bubbel och vaskar gammal lättmjölk

Du är som Lady Larsson
Lady Larsson älskar champagne, samlar på handväskor och skor, önskar sig hett en walking closet och sparar i största hemlighet till en bröstförstoring.

Lady Larsson vill gärna vara och leva som en prinsessa, eller åtminstone som Carrie (Bradshaw alltså, i Sex and the City). Prinsessan Madeleine och Carrie är hennes idoler och de har precis samma intressen också.

Candle light dinner, bubbel och nystrukna linneservetter är Lady Larssons passion, bara hon slipper att laga maten. Hon älskar att gå på restaurang lika mycket som hon hatar att laga mat. Även om hon tycker att det är lite coolt så vaskar hon på sin höjd en halv liter gammal lättmjölk, något annat har hon inte råd med. På restaurang väljer Lady Larsson italiensk eller asiatisk mat, hoppar gärna över förrätten, gillar varmrätt och älskar efterrätt – mums! Äter hon svenskt blir det helst fisk och skaldjur för hon ääälllskar skaldjur också.

Till vardags försöker hon äta hyfsat nyttigt, som sushi eller sallad till lunch. Hemma lagar hon på sin höjd nudlar, tar en yoghurt eller vispar ihop en Nutrilettepåse. Men nyårslöftet är att bli bättre på matlagandet. Hon måste bara försöka. Lady Larsson skulle gärna ha spelat golf, om det inte hade varit för naglarnas skull, de går ju bara av då. Hon tränar regelbundet, gärna lördag förmiddag så att man kan äta brunch med tjejkompisarna på något lyxigt ställe sen. Efteråt skickar hon ett sms och tackar för den helt underbara, awesome eftermiddagen. Hon avslutar sms:et med "Kramizar LL".



Haha ja, det var väl dagens humor.
Allt detta kommer som sagt från ica.se och för att få reda på din profil så gör du testet kring vilken form av snyltgäst du är ;) Gratis är godast? ;P

Hur sann är profilen då?
Jag kanske ska informera om att jag älskar att laga mat. Älskar. Och gör det mycket och ofta och bjuder mer än gärna hem folk för att provsmaka mina nya recept eller bara för sällskap. Dessutom gillar jag att baka, både bröd och kakor och annat. Så jag tror inte att det stämde så jättebra.
Men givetvis säger jag inte nej till att bli bjuden på någon god middag heller. Det är ju också väldigt trevligt. Så länge det är laktosfritt så är jag med på det mesta :P Vaskar lättmjölk gör jag väl ibland, men inte med tanken på att jag faktiskt vaskar. Däremot med tanken på att mjölken gick ut för en vecka sedan och att jag vägrar dricka den. Sushi är gott, men inte min dagliga "matlagning" och Nutrilette funkar i nödfall.
Italiensk och asiatisk mat är klara favoriter hos mig, och jag ääälllskar skaldjur (läs räkor) också.
Att jag gillar varmrätt och efterätt bäst är det väl knappast någon som känner mig som missat, så det stämmer ju ;) Men förrätt kan vara tokgott det med. Mat är oftast gott i allmänhet.. Haha. Något jag dock inte är överförtjust i är snabbnudlar, trots att jag är student och allt. Nja, det faller mig inte riktigt i smaken.. Och ordet awesome är väl något som de flesta i min umgängeskrets överanvänder to the max ;)
Att jag vill leva som en prinsessa, sparar till en bröstförstoring i smyg och älskar champagne är väl inte helt likt mig skulle jag tro. Men jag gillar väskor (trots att jag inte längre "samlar" på dem..) och vem vill inte ha en walk in closet? ;)

Ta hand om er

ännu mera inspiration


you better run, run, run, run, run, run..

Okej, några av årets "må så mycket bättre"-mål.. Även om jag faktiskt på allvar hade problem med att komma underfund med detta, det kan min älskade mamma intyga efter gårdagens långa prat kring just hälsa och motion och mat och allt sånt där - jag menar mest att jag är nöjd och mår bra. Men det som är bra kan väl alltid bli bättre?

Jag vill göra/uppnå följande saker under 2011
[\]  Insprieras och utvecklas mer än någonsin förr   
[\]  Läsa och lära mig massa nya saker   
[\]  Provträna på en ny anläggning 
[\]  Använda min balanceboard och träna upp min dumma högerfot igen
[  ]  Använda mina julklapps PT timmar för att börja älska löpningen
[  ]  Testa det nya passet "dynamic training for runners" för att älska löpningen
[  ]  Springa Springtime, 1 mil, den 14 maj   
[  ]  Springa Lidingötjejlopp, 1 mil, den 25 september
[  ]  Ta upp ridningen igen (troligtvis blir det i höst, förhoppningsvis)

Och ja, säkert en del annat. Men utöver dessa lite mer extrema saker som listas här så ska jag givetvis köra på som vanligt med min kära dansträning på SATS i form av Zumba och Afrodans. Jag kommer nog aldrig bli något big fan av gymträning direkt, så jag kör på såhär helt enkelt.

Och att inspireras kan man väl lugnt säga att jag redan tagit tag i. Min absoluta favorit reklam just nu är den som ASICS gör. Bild  finns här nedanför. Jag gillar helt enkelt tanken bakom som innebär att man ska släppa allt och springa. Att man ventilerar sådant som tynger en. Jag vet inte om det syns så bra på bilden men det är ord som flyger bakom henne och det står bland annat sadness, stress och regret. Själva märket ASICS står för "Anima Sana In Corpore Sano" och det betyder en sund själ i en sund kropp. Det tilltalar verkligen mig. Så nu när det snart, eller ja om någon månad i alla fall, är dags att köpa nya löparskor så kanske jag tittar lite mer på just detta märke. Inspiration? Jovisst.



Nu blir det lite mat här. Mums.

Ta hand om er!