lördag 100327 - earth hour och plugg..

Jag pluggar och pluggar och pluggar. ARGH! Lite trött på det nu ;P Speciellt när helgen kunde ha spenderats i Göteborg eller festandes.. Men imorgon är det tenta. Engelska grammatik. Yay? :P Det kommer säkert gå jättebra, men jag är alltid stirrig som fan inför sånt här.. Sen att det är earth hour om mindre 20 minuter gör ju inte saken bättre, inte så lätt att plugga i mörkret va? ;) Men jag har tänt en massa ljus, himla mysigt blev det. Och så luktar det vanilj och kokos i hela lägenheten, härligt med doftljus. Ska poppa lite popcorn nu innan det är dags att släcka och sen sätter jag mig i soffan och försöker läsa lite om olika verb och verb grupper, belyst av värmeljus. Ville mest göra en lite update och berätta vad jag har för mig ikväll :)
Har terrat mamma flera gånger ikväll redan eftersom jag tänker för mycket och bara rör till det för mig själv i pluggandet.. :P Elin i ett nötskal. Virrig som bara den.



Nej nu återgår jag till plugget en stund till, sen släcker jag ner all ström. Tror verkligen inte att det gör någon skillnad, men det är väl en gullig tanke och lite mysigt med bara värmeljus? :) Men som sagt, helgen hade hellre spenderats redlöst full och inte med plugg ;) Tss. Men vad gör man.. Skolan kommer först? ;P Tenta imorgon 11-16, sen grillning på det. Malmö på måndag, plugg på det. Hemtenta in på tisdag och plugg på det, och en annan tenta på onsdag, sen har jag lite påsklov :) Hoppas på att kunna vara ute på landet en del, mysa och grilla. Mhm, det hoppas jag :)

Ta hand om er och varandra! :)

torsdag 100325 - lönedag och sool.

Idag är jag betydligt piggare och gladare än jag varit de senaste dagarna, kanske beror det på solen? Vem vet.. :) Har i alla fall suttit ute på balkongen nu en stund, härligt härligt. Mina fräknar börjar komma fram mer och mer. Ett klart tecken för att sommaren är på ingång? Jag hoppas det. Eller att våren är här på riktigt, för att stanna :) Det hade varit underbart.. :) Sen är det ju inte fel att man får pengar idag heller, alla räkningar är betalda och det känns skönt.. Och snart blir det lite semster för min del, den 13e rättare sagt. Längtar! :)
Såg årets första nyckelpiga nyss, och årets första nercabbade bil, en peugeot 207a, det såg så mysigt ut att köra med caben nere :) Säkra vårtecken inte sant? Precis när jag skulle ta en bild på nyckelpigan som landade på bordet brevid mig så flög den dock iväg. Men den var där, det är jag säker på :P


Nu ska jag springa ner i tvättstugan en runda, min tvättid drog igång redan klockan 12 men då satt jag och njöt i solen så jag orkade inte gå ner dit redan då. Men nu tar jag mig i kragen och tvättar lite kläder. Mellan varven blir det plugg och lite mat kanske? :) Börjar bli hungrig..

Ta hand om er och varandra! :)



onsdag 100324 - sol, sjuk och sliten..

Tre "S" som inte passar så himla bra ihop i min värld.. Det är jättefint väder och har varit det nästan hela dagen, men jag är sliten och krasslig och håller mig mest inomhus. Med undantag för en kopp te i solen på balkongen förut. Det var mysigt, men ganska så kallt och ingen bra idé om man börjar bli riktigt förkyld.. Ställde dessutom in mitt samtal hos psykologen, kunde inte ta mig ur sängen när klockan ringde i morse. Så det blev framflyttat tills efter påsk. Det är ganska tröttsamt att ha sådana här sjukisdagar nu när jag har så mycket att göra.. Men men, jag får kämpa på i alla fall :) Käkar halstabletter och dricker te och tar panodil så ofta man får. Dricker vitaminbrus med echinagard och försöker hålla mig varm. Det borde väl hjälpa? I sure hope so.. :)

Nu är jag verkligen sugen på sommar och sol och värme. Slängde ihop en snabb bild förut med söta och enkla sommarklänningar i rött, orange och gult. Me like, även om alla modellerna kanske inte var 10 poängare ;P



Nej det var nog allt.. Har inte så jättemycket att säga känns det som, men nu ska jag i alla fall läsa klart "The fifth child" och sen skriva färdigt min text om boken, efter det återgår jag till en massa grammatikplugg och kanske finslipar en del på mitt arbete kring geografiska förhållanden i turism. Det är mycket nu. Jag nås säkrast på mobilen, men ring bara om det är väldigt viktigt? ;P Annars föredrar jag att inte bli störd.. Haha :)

Ta hand om er och varandra! :)

tisdag 100323 - allt går i ett..

För tillfället har jag knappt tid att andas känns det som.. Har så jäkla mycket att göra. Och mitt uppe i allt så händer det en massa tråkigheter och skit. Usch.
Mina tankar går till din familj, framförallt din son och sambo - vila i frid!



En liten bild som beskriver halva mitt liv just nu.. Det och grammatik är allt som surrar i mitt huvud.


Ja det var nog allt. Nu ska jag sova för att ha energi till psykologmöte och en massa massa plugg imorgon. Måste handla lite mat också, men utöver det lär jag inte hinna med något...

Ta hand om er och varandra! :)


fredag 100319 - dixie's birthday...

Japp, konstigt att man kommer och tänka på sånt när man skriver datum. Dixie fyller 10 idag. Inte för att jag vet var hon finns idag eller så, men ändå :)
Är lite sugen på party. Varför blir man alltid det när man egentligen är lite småsjuk och trött sådär? Hm. Skumt.
Men imorgon är det iaf fest för David. Eller fest och fest, mer kalas kanske, för släkten, men vi brukar ha kul på de tillställningarna så det borde kallas för paarty.



Nej nu flummar jag. Har inget mer att säga. Sugen på choklad.. Hm. Jobbigt läge.
Ta hand om er och varandra :)

onsdag 100317 - vårkänslor :)




Vår i luften och vårkänslor i hela mig. Nu önskar jag bara att det går lite fortare tills alla träd slår ut och det inte är minusgrader på nätterna ens.. :) Det hade varit så skönt.. :)
Pratade nyss med mormor i telefon. Underbara lilla mormor. Hon vill ge oss barnbarn lite pengar i påskpresent. Så himla gulligt.. :) Och välkommet när man är fattig student och har en Värmlandsresa inplanerad om några veckor!
Försöker att inte tänka så mycket på allt tråkigt som händer. Därför gör jag allt i min makt för att tänka positivt. En grej är ju att inspireras av sommaren och försöka "vår och sol boosta" mig själv. Det hjälper kanske inte ett dugg, men det är väl värt ett försök?

Ta hand om er och varandra! :)


onsdag 100317 - tävling om Goodiebag!

Jag hittade nyss en helt fantastisk tävling om en underbar goodiebag. Det känns som att det verkligen piggar upp med så härliga vinster, så givetvis ville jag vara med och tävla. Var med du också? :)


Du hittar tävlingen hos Maria Pettersson på
http://mariapettersson.blogg.se/ :)
En direktlänk till tävlingen: http://mariapettersson.blogg.se/2010/march/arets-tavling-varde-over-10-000-.html?_tmp=6ea58f04f30c5d0846865a37aaac5add93851cb3 
Check it out! :)


tisdag 100316 - bakslag.

Som en stor jävla smäll rakt i huvudet. Alltså fan.
Kan detta inte bara ta slut? Kan inte allt bara bli bra någon gång?
Ibland förvånas jag av hur jävla orättvist livet är. Är det meningen att det ska vara så?
Är det meningen att allt skit ska läggas på samma personer alltid?
Har någon högre makt fått för sig att vi lägger allt på vissa personer? Väljs dessa personer ut eftersom de faktiskt klarar av att kämpa? Och gissa vad, du ska inte ge upp denna gången heller! Det alternativet finns inte i min värld. Även om allt suger och känns hopplöst så finns det bara en utväg och det är att aldrig, aldrig ge upp.
FAN!! Varför kan inte livet bara vara lätt för en gångs skull?
Jag är riktigt bitter nu. Och ledsen. Och förbannad för att; JO, livet är orättvist.
Och jag fattar inte varför. Är man 22 år gammal ska livet leka och inte vara såhär.
Det är en sak som är säker.

Tro gärna att jag bara är gnällig. Gör det. Men helt ärligt, jag gnäller fan inte.
Jag är bara så jävla less.

söndag 100314 - vilken helg, vilken helg..

Jag är ganska trött efter en intensiv helg. Men jag har haft grymt kul. I fredags blev det god mat och trevligt sällskap. Trerätters och allt. Troligtvis världens godaste pannacotta och gott grillat till huvudrätt. Mycker nice, och sällskapet gick som sagt inte alls att klaga på ;) Men kvällen blev ändå ganska kort eftersom lördagen var fullspäckad av träning och möte. Fullt upp.. :) Gårdags kvällen spenderades med familj och vänner, Antons lag hade årsfest och det blev en livad tillställning. Världens stoltaste syster är jag dessutom då Anton blev vald till 2009 MVP av sina lagkamrater. Emilia är nog lite stolt hon med då Jocke vann tränarnas MVP :) Våra brorsor kan det där med amerikansk fotboll, som Emilia sa.. ;)
Idag har det blivit en runda till Väla, införskaffade mig stolar och bord till balkongen och så blev det en del matinköp också. Tackar mina underbara föräldrar och en grymt trött lillebror för en kanon dag! :) Är jätteglad och tacksam och nöjd! :)

Nu tänkte jag faktiskt sova. Det blir en lång dag imorgon också...

Ta hand om er och varandra! :)

torsdag 100311 - en härlig kväll :)

Har haft världens bästa kväll. Ja det har jag. Så jag är nöjd och tänkte sova :)
Imorgon blir det plugg och sen träning vid 10. På kvällen blir det troligtvis italienskafton och det låter väldigt nice :) Vi får väl se helt enkelt.. ;D

Nu kallar sängen. Tack alla för ikväll. Ni är guld värda :)

Ta hand om er och varandra!

onsdag 100310 - oh what a night..

Är trött och kollar på Greys. Jag gillar den serien ganska mycket även om det blir lite mer udda för varje avsnitt? Men jag har ju sett alla säsonger och alla avsnitt så det känns dumt att bara sluta nu.
Idag har jag gjort massor, men det orkar jag inte riktigt älta eftersom det står i mitt förra inlägg..
Men jag tänkte i alla fall säga att jag shoppat lite idag :) Gina har typ blivit min nya favoritaffär? Är jag fjortis nu? ;) Köpte en snygg mintgrön tee med "I AM FASHION" tryckt över hela bröstet/magen, två par coola solglasögon och ett diadem. Muchos niceos om ni frågar mig.
Ärendet på banken slutade förresten lyckligt.. Jag fick en ny dosa, gratis :) Det slog mig imorse att jag kanske kunde gå dit och säga att min gått sönder. Så det gjorde jag, men tjejen i kassan tyckte att jag skulle betala 250 kr för den nya, för det gör man tydligen vanligtvis. Så när jag skulle gå frågade jag om hon dragit pengarna, men det hade hon glömt och hon orkade inte göra om allt så hon bjöd på den ;D Ändå nice :)
För övrigt, Helsingborg är världens bästa stad. Jag trivs så bra. Det är enormt. Trots att det bara var +2 och mulet idag så gick jag en sväng på stan och bara njöt. Sen cyklade jag till träningen och bortsett från att det var lite blåsigt om händerna så var det underbart med lite vårkänslor och frisk luft. På vägen hem stannade jag på Hemköp och handlade inför imorgon och gick in om på Stattena frukt och grönt och köpte årets första jordgubbar. Ja inte svenska givetvis, men ändå :) Smakade en förut och de var ganska så goda faktiskt :) Så nu längtar jag ännu mer tills imorgon ;D


Rådhuset i Helsingborg en gråtrist onsdags förmiddag i mars ;P
Men det är en rätt fin byggnad så man kanske ska ta och gifta
sig där en vacker och framförallt solig dag? :P IRONI! :)

Det var allt för idag. Ikväll ska jag somna i tid. Kanske om en halvtimme till och med? Imorgon kommer bli a great day. Det vet jag, för det säger jag.. Och då är det så ;)

Ta hand om er och varandra! :)


onsdag 100310 - god morgon världen! :)

Nu har jag fått några timmar sömn, varit vaken i lite mer än en timme och har hittills inte gjort något förutom läst tidningen, druckit kaffe och ätit lite frukost. En lugn mysmorgon med andra ord. Fick en tidningsprenumeration i julklapp av mamma och pappa och vissa dagar tycker jag det är jätteonödigt, när jag inte hinner läsa den alls, men som idag är det bara mysigt att sitta med en "papperstidning" och bläddra i när man dricker sitt morgonkaffe. Det är inte så ofta man har tidningar på det sättet längre tycker jag, all info finns ju på internet.

Det är en rätt grå och trist dag idag.. Perfekt "sitta inne och dricka te"-dag, men jag har lite andra planer så det blir inte så. Nu tänkte jag röja undan lite i lägenheten och diska. Sen blir det duschen för att efter det promenera ner på stan för möte/samtal och lite ärenden. Den här dagen hade varit roligare om det varit lite sol.. Men jag tänker trotsa vädret och ha vårjacka. Vissa (läs min mamma ;D) tycker dock att jag haft vår/höstjacka i princip hela vintern. Och det kanske är sant, den jackan jag haft mest är rättså tunn. Men nu ska jag ta en annan vårjacka. Min röda trenshcoat kanske, eller den ljusgröna überfina andra jackan.. Vi får väl se :P Dagens ilandsproblem..
Jag längtar tills fler uteserveringar öppnat, solen värmer och man kan sitta och njuuta med en latte på stan. Ge mig vår och sommar, tack :)


Om Helsingborg bara sett ut såhär idag... :)

Ta hand om er och varandra! :)

onsdag 100310 - trött och lite arg..

Ja jag är jättetrött. Har försökt gå och lägga mig nu i nästan två timmar, men jag kommer hela tiden på nya saker jag måste/borde göra. Men nu tänker jag faktiskt ge upp. Nu kallar sängen big time och jag riktigt längtar efter den. Då kan man undra varför jag sitter här och bloggar och inte redan ligger och sover gott? Jaa, väldigt bra fråga men jag kommer inte till ro. Ni vet när det känns som att man har så mkt att göra att man inte hinner sova? Så känns det nu.. Men min kloka mamma, som jag pratade med i eftermiddags, säger att jag inte ska fokusera så mycket på vad det är jag måste göra utan bara göra det och då brukar det "rassla till". Jag tror hon har rätt, men jag gillar att ha översikt och koll på vad jag gör. Jag är en planerande människa.


Plugg... Här sitter jag i stort sett hela dagarna för tillfället.
Tre tentor på ingång. 28e, 30e och 31a. Yay? :P


Sen är jag dessutom lite irriterad eller arg ikväll eftersom jag tänkte gå in och föra över lite pengar och så på swedbank.se, då visar det sig att min dosa har dött. Bara sådär?! Byt batteri står det när jag försöker knappa in koden. Och då fick jag för det första leta upp vart detta batteri sitter, för det andra ta reda på hur jag skulle kunna byta det, för det trejde veta vilken typ av batteri jag behöver köpa och för det fjärde ta reda på var jag kan köpa ett sådant. Det visar sig att jag får bege mig till en uraffär imorgon för att kunna få igång min internetdosa. Nog kul? Jag som hade tänkte göra lite ärende som kräver pengar imorgon på stan när jag ändå ska träffa psykologen. (Ja, för er som inte visste - japp, jag har börjat gå till en psykolog. Imorgon är mitt femte samtal med henne.. Anledningen till varför jag går till henne tänkte jag dock inte skrika ut här på bloggen, så om ni är intresserade av den informationen får ni helt enkelt fråga mig..) Åter till Swedbank, jag kan väl alltid gå till en bankomat och ta ut lite pengar. Hellre det än att stå där i någon affär och mitt köp inte godkänns. Det har aldrig hänt mig hittills och jag tänker göra allt i min makt för att slippa den förutmjukade upplevelsen i framtiden med.

Det var allt för ikväll tror jag, sängen kallar högljutt. Men som avslutning säger jag att jag längtar så till torsdag. Det ska bli mys tycker jag. Och imorgon ska jag inhandla det sista som kommer göra kvällen komplett. Hoppas jag :)

Ta hand om er och varandra! :)


fredag 100305 - uppe med tuppen..

Idag känns det som att jag verkligen var uppe med tuppen. Eller ja, jag vaknade halv åtta. Men det är grymt tidigt för att vara jag tycker jag.. Men det är så illa tvunget idag eftersom jag har tusen saker inbokade. Fast det ska jag nog klara av :P Nu städar jag lite, tänkte hinna diska också, sen blir det träning med Hannah. Hoppas att vi kan cykla dit för jag känner mig lite halvtstressad och det känns som att jag sparar 20 minuter på att cykla istället för att gå :P Sen blir det lunch med Stina vid 12, efter det ska jag hem till Billesholm och sen blir det party. Massa på gång som sagt. Lika bra att köra på tror jag...

Ta hand om er och varandra! :)

torsdag 100304 - shop til you drop..

Idag har jag shoppat en hel del :) Det blev lite kläder, en massa massa mat, lite cider och annat på systemet och lite av varje i allmänhet som jag tyckte att jag behövde :P En hel del pengar spenderades, men inte så farligt mycket som jag trodde det skulle bli faktiskt :)
För övrigt har jag pluggat, och pluggat och pluggat... Just nu pluggar jag också. Nog kul. Eller ja lite är det, det är rätt intressant. Men inte överdrivet skoj så nu droppar jag plugget för idag och lagar middag istället.
Ja, det var väl ungefär det jag ville säga..




Köpte tröjorna och lite "skönhetsprodukter"... :)
Ta hand om er och varandra!


Jag tänker på dig hjärtat. Det hoppas jag att du vet. Min bästaste! <3


tisdag 100302 - soolig härlig dag! :)

Idag är det sjukt fint väder i Helsingborg. Tyvärr har jag inte kunnat njuta av det till fullo då största delen av dagen spenderats pluggandes framför datorn. Nu börjar det dock verkligen likna något här i min presentation angående New Yorks skyskrapors dragningskraft för turister, före och efter 11 september 2001, så jag borde väl inte klaga ;) En liten promenad i solskenet har jag hunnit med i alla fall, härligt härligt :)
Min mage kurrar. Borde nog laga någon mat snart, men jag känner att jag är lite som inne i en bubbla här så jag vet inte om jag verkligen ska lämna datorn än ;P Skriver så mycket intressant om World Trade Center, Empire State Building och Chrysler Building och allt möjligt :P Så nu vet ni alla vad jag sysslar med också… Haha :)



Annars så måste jag verkligen säga att jag älskar att det börjar bli vår nu. Ingen mera snö, nejtack! Vårkänslor? Jatack – hej! :) Haha. Har till och med ställt om mina timers idag, så nu mera ska de inte tändas i mina fönster förrän halv sex. Mycket bättre än klockan tre som jag hade förut när det fortfarande var stekandes sol då :) Och det där med att putsa fönsterna borde jag nog ta tag i nu när det inte längre är minusgrader.. Imorgon kanske, ja, så får det bli.

Nu återgår jag till mitt New York, om jag inte ställer mig och fixar lite mat ändå.. Pasta och någon sås? Hm. Det låter gott ;P

Ta hand om er och varandra! :D