ätardag igår ♥

Igår var det både internationella pannkaksdagen och fettisdagen och det innebar ju en herrans massa pannkakor och semlor. Mums!

Annars har jag inte så mycket att säga just nu faktiskt. Haft en supermysig dag med underbara vänner och en fin kväll med god mat. Tråkigt att det tokregnar just nu. Men jag är fortfarande optimist och tror att våren är på ingång :)Ack så gott men ack så onyttigt... Tur man körde hårdträning idag och hoppade glassen ;)

Ta hand om er och varandra ♥

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej!San Pawl hotell har jag varit på och dykt i deras pool. De verkar jättetrevliga och det ligger bara en liten promenad på 10-15 minuter till Bugibba Square. Ligger ganska centralt i St Paul's Bay så ingen havsutsikt och sånt, men det kanske ni inte bryr er om. Det är ett ganska litet hotell men verkar helt ok. Som sagt har ni ju inte så höga krav på hotellet så det blir säkert bra! :) Det ligger väldigt nära dykfirman - alltid ett plus hehe Och som sagt, bussar till Valletta går här på huvudvägen som går genom St Paul's Bay så bussfärder blir inga problem :)

Postat av: Camilla

Vart hittade ni det priset för San Pawl? Först står det från 208 kr/natt, men när man klickar in era datum och 1 rum, 2 pers kommer det upp 5644:-, stämmer det tycker jag att ni hellre ska ta Santana eller Primer som ligger ganska fint. Men även Gillieru Harbour hotell är fint, blir 1000:- dyrare för er bägge men det är det faktiskt värt. Ligger nere vid vattnet och verkar jättefint! Kolla priserna igen för det ser bra ut först med 208/natt men det blir dyrare ju längre i bokningen du går :/

2012-02-23 @ 09:11:06
URL: http://www.sunnydiving.se
Postat av: Camilla

Lite allmän info:

*Bussarna kostar mellan 1,50-2,50 för en heldag, en tur till Valletta etc är alltså billigt!

*Vill ni till Blue Lagoon åk från Bugibba och med Romantika (båten heter så), kostar runt 15 euro och ni stannar en heldag där! Så värt pengarna!

*Dykpriserna kan ni gå in på http://www.scubadivingmalta.com/recreational-diving/?scuba-info=price-list och titta på. Om din kompis vill ta ett provdyk men KANSKE funderar på ett cert hemma bör hon ta Discover Scuba Diving för 56 euro. Då får hon tillgodoräkna sig det när hon tar sitt cert. Annars är det vanliga Trydive för 30 euro. Ni kunde göra detta tillsammans, det blir bara lite mer utförligt för dig som tar ditt cert :)Har du teorin avklarad då behöver du 3 dagar för att slutföra ditt cert. Ofta dyker vi vid platser där hon kan vara med och kanske sola under de 50 minuterna du är nere :)Du ska ju göra 4 dyk, så det blir 2 dagars dykning och sen är det en dag med träningsdyk i pool.

* På sommaren är här verkligen ASVARMT, ta med tunna plagg och flipflop ;)Solkräm är hyfsat billigt att köpa här so no need for that från Sverige.

* Mat & sprit är billigt här. Går ni ut och käkar en riktigt fin middag (typ fint kött etc) slutar det oftast på 200 kr/skalle. För en vanlig typ kebabtallrik som de FYLLER med sallad etc ska ni gå tilL SOFRA kebab i Bugibba, där kostar det runt 80 kr för en REJÄL måltid, mitt favvoställe! Visar er när ni kommer ner.

* Hm, vad mer? Bara skriv och fråga när ni kommer på nåt haha

2012-02-23 @ 09:27:02
URL: http://www.sunnydiving.se
Postat av: Camilla

Hej igen! Ojdå, ja, jag såg nu att priset faktiskt stämmer hihi. Då är det helt klart värt det!!! Även om hotellet inte är jättelyxigt är det som sagt helt OK och ligger centralt = nära till allt. Kör på det! :D Kanske din kompis överväger att ta certet om nu ni får hotellet så billigt? ;) Provdyket görs i havet med igång från land, inte i pool, man tränar lite inne vid strandkanten innan man ger sig ut. Vi brukar gå ner till 4-5 m och simma runt lite, det för 30 euro. Det för 56 euro som hon sen kan tillgodoräkna sig om hon ångrar sig ang kursen gör att hon lär sig lite mer. Hon hinner fixa sitt cert på 4-5 dagar även om hon inte har läst teorin hemma, så hon kan ju se efter dyket (men varning, det är lätt att fastna! haha)

2012-02-23 @ 13:24:41
URL: http://www.sunnydiving.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback